Bodrum Gündem

Spor Kulüplerine yardım için neyi bekliyorsunuz?

Spor Kulüplerine yardım için neyi bekliyorsunuz?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, spor camiasının son dönemde yaşadığı olumsuzluklara ilişkin yaşanan sorunları Meclis’e taşıdı. Milletvekili Girgin, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde özellikle, kulüplere Kovit-19 testlerinde maddi destek sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Bodrum Gündem Haber

Yüksek risk altında, illerini ve ilçelerini temsil etmektedirler

Spor camiası ile yaptıkları görüşmelerde, birçok olumsuzlukların dile getirildiğini belirten Süleyman Girgin, “En az 50 kişi antrenör-sporcu ve yardımcı personel çalıştıran spor kulüpleri SSK ve vergilerini ödeyerek, hem işsizliği önlemede, hem ülke ekonomisine katkı sağlamada ve hem de yüksek risk altında, illerini ve ilçelerini temsil ederek önemli bir işlev görmektedirler” dedi.

Covit-19 testlerinde maddi destek sağlanmalı

Sezon boyunca sporcuların ve kulüp çalışanlarının, yaptırmasının zorunlu olduğu Kovit-19 testlerinde de maddi destek sağlanmadığından dolayı mağdur durumda olduklarını dile getiren Girgin, “Birçok kulübün birden fazla sporcusu-antrenörü ve çalışanı vakaya yakalanarak 2-3 hafta hiçbir antrenman ve müsabakaya katılamayarak lig motivasyonunu kaybetmiştir. Bal ligi maçlarının da oynanmayacağı aşikâr olduğundan pandemi döneminde spor emekçileri genel anlamda zor durumdadırlar” dedi.

Spor Kulüplerine yardım için neyi bekliyorsunuz?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Spor Kulüplerine yardım için neyi bekliyorsunuz?” diyerek, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesi ise şöyle;

1- Spor camiasının yukarıda saydığımız mağduriyetlerini gidermek için hangi çalışmaları yapmaktasınız?

2- Bal ligi maçlarının oynanmayacağı aşikârdır. TFF’nin katılım payı altında aldığı ücretleri amatör(bal ligi) takımlarına iade etmesi yönünde bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

3-Lisansı vize edilen amatör sporculara destek vermeyi düşünüyor musunuz?

4-Büyük risk alarak zorunlu olarak maske-mesafesiz antrenman ve müsabaka yapan, otobüs ve uçak yolculuklarıyla tek yönde 1800 km yolculuk yapan 2.ve 3. lig yönetici, sporcu, antrenör ve yardımcı personelin gösterdiği mücadele karşısında bu sezon ile sınırlı olmak üzere lig düşmenin iptal edilmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.