Bodrum Gündem

2023 Halikarnas Balıkçısı Yılı Olsun

Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı’nın 131.doğum yılı nedeni ile Bodrum’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kumbahçe’ye heykeli dikilen Halikarnas Balıkçı’nın 50 ölüm yıldönümü olan 2023 yılının “Halikarnas Balıkçısı Yılı” olması için başvuru dilekçesi Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum’un tüm oda ve STK Başkanları tarafından imzalandı. Başvuru dilekçesi halkın da imzasına açıldı…

Fatih Bozoğlu-Bodrum

Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın doğum günü etkinlikleri kapsamında, Bodrum Deniz Müzesi önünde, Halikarnas Balıkçısı’nın 50.ölüm yıldönümü olan 2023 yılında UNESCO tarafından anılabilmesi için başvuru lansmanı gerçekleştirildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından imzalanacak olan başvuru mektubu imza törenine BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, TÜRSAB Bodrum BTK Başkanı Yüksel Aslan, BODER YK Üyesi Itır Köylü, BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan, Araştırmacı-Yazar Metin Erdoğan, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Canbazoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi ve Bayrak Müzesi Müdürü Ömer Durmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı ve Dr.Kerim Cangır katıldı.

2023 “Halikarnas Yılı” olsun…

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras 15 Nisan’ın Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın doğum günü olduğunu anımsatarak “Cevat Şakir Kabaağaçlı, bizim söylemeyi sevdiğimiz adı ile Halikarnas Balıkçısı’nın 131. doğum günü etkinlikleri kapsamında bu gün bir araya geldik. Halikarnas Balıkçısı’nın 50.yılı olan 2023 yılının “Halikarnas Yılı” olsun diye UNESCO’ya Başvuru dilekçemizi oda başkanlarımız ile imzalamak üzere bir araya geldik…” dedi.

Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Canbazoğlu’da başvuru dilekçesini bu gün Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum’da faaliyet gösteren tüm oda ve STK’lar ile birlikte imzalayarak sürecin başlayacağını ifade ederek “Bu başvuru için sadece Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve oda başkanlarımız değil, tüm halkımızın da imzalayarak katkı vermesini diliyoruz. İmza merkezi Bodrum Deniz Müzesidir…” dedi.

Türkiye’nin en özel müzesi Bodrum Deniz Müzesidir…

BODTO Başkanı Mahmut Kocadon “2009 yılıydı, Dr.Kerim Cangır ve Kent Konseyi başkanı Arif Yılmaz da o dönem meclis üyemizdi. Bir deniz müzesi kurma fikrini tartıştık ve karar verdik. Amacımız Bodrum’un deniz kültürünü geleceğe aktarmaktı. Dönemin Bodrum belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü bu müzenin yapılması için çok çaba harcadılar. Daha sonra Hasan Güleşci de paha biçilmez deniz kabuğu koleksiyonunu müzemize bağışladı. Bodrum Deniz Müzesi Şu anda Türkiye de en özel müzelerden birisi olma özelliğini taşıyor…” dedi.

Daha Sonra Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve imza törenine katılan oda ve STK Başkanları 2023’ün Halikarnas Balıkçısı yılı olması için hazırlanan başvuru dilekçesini imzaladılar.

Balıkçı’nın Çizer Yönü…

Halikarnas Balıkçısı Anma Etkinlikleri kapsamında Bodrum Deniz Müzesinde açılan “Bab-ı Ali Ressamı Cevat Şakir Sergisinin açılışı da gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi ve Bayrak Müzesi Müdürü Ömer Durmaz’ın ‘Bab-ı Ali Ressamı Cevat Şakir’ sergisinin açılışı yapıldı. Ömer Durmaz katılımcılara her ne kadar ileride yazarlığıyla öne çıkacak olsa da, Babıali’deki ilk mesleği basın-yayın ressamlığı olan Halikarnas Balıkçısı’nın çizer yönünü anlattı.

Kumbahçe Meydanına Heykeli dikildi…

Halikarnas Balıkçısı Anma Etkinlikleri Kumbahçe Meydanında, Bodrum Kalesine bakan Halikarnas Balıkçısı heykelinin açılışı ile devam edilirken, akşam saatlerinde de Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Üyesi ve Bayrak Müzesi Müdürü Ömer Durmaz’ın ‘Bab-ı Ali Ressamı Cevat Şakir’ adlı söyleşi yapıldı.

Halikarnas Balıkçısı Anma Etkinlikleri 16 Nisan 2021 Cuma günü de devam edecek. Yokuşbaşı’nda Bodrum Belediyesi tarafından peyzajı yapılan Halikarnas Balıkçısı Seyir Tepesi’nin açılışı, Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi-Trafo’da Halikarnas Balıkçısı konulu söyleşi ve akşam saatlerinde de yine Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi-Trafo’da Devrimci Ozan Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.