Bodrum Gündem

Dökme zeytinyağı ihracatına getirilen yasak üreticiyi mağdur edecek

Dökme zeytinyağı ihracatına getirilen yasak üreticiyi mağdur edecek

TGRT Haber’de “Gündem Ekonomi” haber kuşağına konuk olan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer programın sunucusu Yaprak Hırka Yıldız’ın sorularını yanıtladı. Dökme zeytinyağı ihracatının 30 Haziran 2021 tarihine kadar durdurulması hakkındaki soruyu yanıtlayan Özer, “Bu karar ayçiçek, aspir ve kanola yağlarının ithalatını teşvik edecek zeytinyağı üreticisini ise mağdur edecektir” dedi.

Bodrum Gündem Haber

MİTSO Yönetim Kurulu Bakanı Reşit Özer, TGRT Haber’in “Gündem Ekonomi” haber kuşağında programın sunucusu Yaprak Hırka Yıldız’ın dökme zeytinyağı ihracatının durdurulmasıyla ilgili sorularını yanıtladı. Dökme zeytinyağı ihracatının durdurulmasına karşın ayçiçek, aspir ve kanola yağlarının ithalatında 30 Haziran 2021 tarihine kadar gümrük vergisi alınmayacak olmasını eleştiren Reşit Özer “Bu karar ayçiçek, aspir ve kanola yağlarının ithalatını teşvik edecektir. Buna karşılık dökme zeytinyağı ihracatının durdurulması zeytinyağı üreticisini mağdur edecektir. İhracatın durdurulması kararıyla birlikte zeytinyağı fiyatlarında düşüşler olmuştur. Fiyatlar düştüğü için zeytinyağı üreticisi masraflarını karşılayamaz hale gelmiştir. Böyle giderse üreticiler yeni sezonda üretim yapmayacak, ürün dalında kalacaktır” diye konuştu. Reşit Özer, dökme zeytinyağı ihracatının serbest bırakılması için TOBB’a ve Ticaret Bakanlığına başvurduklarını da anlattı.

Mitso Milas halılarına desteğini sürdürecek

TGRT Haber’de “Gündem Ekonomi” haber kuşağında Yaprak Hırka Yıldız’ın coğrafi işaretli Milas el halılarıyla ilgili sorusunu da yanıtlayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, yüzlerce yıllık bir gelenek olan Milas el halılarının dokunmasının unutulmaması için halı üreticilerine ücretsiz halı ipi desteği verdiklerini ve halıların satışında yardımcı olduklarını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.