Bodrum Gündem

Mitso’da salgına karşı önlemler arttırıldı

Mitso’da salgına karşı önlemler arttırıldı
16.04.2021
0
A+
A-

Son dönemde Milas’ta da artış eğilimi gösteren coronavirüs salgınına karşı Milas Ticaret ve Sanayi Odasında önlemler arttırıldı. İşleri için Odaya gelen üyelerin ve çalışanların salgına karşı korunması amacıyla Oda sık sık ilaçlanırken çalışanlar da sık sık koronavirüs taramasından geçiriliyor. MİTSO’da önlemler kapsamında çalışma saatleri de yeniden düzenlendi.

Bodrum Gündem Haber

MİTSO’nun anlaşmalı sağlık kuruluşu olan Dünya Deva Acil Sağlık Hizmetleri Ltd. Şirketi tarafından yapılan kan testlerinde sonuçlar yüzde doksana yakın kesinlikle on dakika içinde alınabiliyor. MİTSO’da en son dün yapılan koronavirüs taramasında firmanın Acil Tıp Teknikeri (Paramedik) Ayşe Aşık tarafından Oda çalışanlarından burunlarından ve genizlerinden alınan örneklerin 10 dakika içinde taraması yapıldı. Testlerin sonucunda oda çalışanlarında olumsuz bulguya rastlanmadı.

MİTSO çalışanlarının koronavirüs kan testlerini yapan ve Odanın da üyesi olan Dünya Deva Acil Sağlık Hizmetleri Ltd. Şirketi Sahibi Zeki Ölken, testlerin yaklaşık yüzde 90 kesin sonuç verdiğini belirterek “MİTSO üyesi bir kuruluş olarak düzenli aralıklarla Oda çalışanlarının koronavirüs için testlerini yapıyoruz. Daha önce kan örnekleri üzerinden testler yapmıştık. Acil Tıp Teknikerimiz (Paramedik) Ayşe Aşık tarafından bu kez burundan ve genizden alınan örnekler üzerinden testler yapıldı. Örneklerde koronavirüs bulgusuna rastlamadık. Testleri bundan sonra da yine düzenli aralarla sürdüreceğiz” dedi.

Öte yandan koronavirüs salgınına karşı önlem olarak MİTSO binası sık sık ilaçlanıyor. Haftada bir kez ilaçlama yapılan MİTSO’da işleri için gelen üyelerin maske ve mesafe kurallarına uymalarına da dikkat ediliyor.

Çalışma Saatleri Yeniden Düzenlendi

Koronavirüs önlemleri kapsamında MİTSO’nun çalışma saatleri de yeniden belirlendi. Buna göre çalışma saatleri 10.00 – 12.30 / 13.00 – 16.30 olarak uygulanacak.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, koronavirüs salgınına karşı önlemlerin arttırılarak devam ettiğini ve bu arada diğer kamu kuruluşları ve bankaların da çalışma saatlerine uyumlu olması amacıyla çalışma saatlerinin yeniden düzenlendiğini belirtti. Reşit Özer “Çalışanlarımızın ve üyelerimizin sağlığı için başta maske, mesafe ve hijyen kuralları olmak üzere tüm kuralları titizlikle uyguluyoruz. Çalışanlarımızın sık sık testlerini yaptırıyoruz. Oda binamızı sık sık ilaçlatıyoruz. Bu dönemde herkesin kurallara uymasını bekliyoruz. Önlemler kapsamında çalışanlarımızın ve üyelerimizin güvenliği bakımından çalışma saatlerini de yeniden düzenledik” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.