Bodrum Gündem

Halikarnas Balıkçısı Seyir Terası açıldı

Halikarnas Balıkçısı Seyir Terası açıldı

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, Yokuşbaşı Mevkii’nde Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın Bodrum’u ilk gördüğü noktada yapılan seyir terasının resmi açılışı yapıldı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi tarafından, Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın 131. doğum yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında, Halikarnas Balıkçısı Seyir Terası açılışı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Ocak ayında yapımı tamamlanan ve halkın hizmetine sunulan Halikarnas Balıkçısı Seyir Terası’nın açılış merasimi pandemi tedbirleri altında yapıldı. Açılış programına, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcıları, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, Yazar Şair Ataol Behramoğlu, ile belediye birim müdürleri katıldı.

Halikarnas Balıkçısı Seyir Terası açılışında konuşan yazar-şair Ataol Behramoğlu “Bodrum’un kültürel değerlerine gerçekten sahip çıkamaya kararlı ve bu yönde de çok ciddi adımlar atmakta olan bir belediye yönetimi ile karşı karşıyayız. Bu açıdan sayın Başkan sizi ve bütün çalışma arkadaşlarınızı bu ülkenin bir kültür insanı bir şairi olarak yürekten sevgi ile selamlıyorum ve sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Cevat Şakir’in Yokuşbaşı’na geldiğinde ilk söylediği, “Bir başka dünyadayım, apaydınlık bir dünyada” sözleriyle konuşmasını başlayan sürdüren Başkan Aras şunları ifade etti:

“Bodrum, binlerce yıllık medeniyetlerin burada bıraktığı o aurayı, o ruhu hala taşımaktadır. Geçmişimize vurgu yaparsak, binlerce yıllık tarihimize sahip çıkarsak bu topraklara olan saygıyı artırabileceğimizi biliyoruz. Doğa, kültür, tarih her zaman var olacak. Şimdi biz hep bir söz söylüyoruz, diyoruz ki insan odaklı insan odaklı hayır bence artık doğa odaklı politikaların zamanı geldi. Doğanın düşmanı bitkiler, hayvanlar değil, insandır. Artık odağımıza doğayı koymalıyız. Doğaya sahip çıkan insanlara vurgu yapacağız. Çocuklarımızı bu hislerle yetiştirmek zorundayız. Bodrum bize bir dünya mirasıdır. Özelikle Cevat Şakir’in buna vurgu yapmış olması, cebine koyduğu tohumlarla Bodrum’un her tarafına sevgi ekmiş, sadece bitki yetiştirmemiş kültür ekmiş. Hep beraber Bodrum’u koruyup geleceğe aktarmak istiyoruz. O yüzden bu küçük te olsa bu atılımları yapıyoruz. Evet seyir terası küçüktür olabilir ama ismi büyük. Halikarnas Balıkçısı diyoruz buraya o yüzden yaptığımız her iş, açtığımız her sergi bundan sonra Bodrum’a hizmet edecektir. Ben özellikle bu tür toplantılara Ataol Behramoğlu gibi büyük insanların gelmesini çok önemsiyorum. Onların ağzından bu güzel kelimeleri duyabilmek, çok güzel şeyler söyledi sağ olsun.”

Daha sonra açılışa katılanlar seyir terasında bulunan izleme dürbünü ile Bodrum semalarını izlediler.

Balıkçı’nın doğum günü etkinlikleri kapsamında, Gani Müjde’nin moderatörlüğünü üstlendiği ‘Balıkçı 131 Yaşında’ konulu söyleşi gerçekleştirildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ömer Durmaz, Ataol Behramoğlu, Hatice Yücel ve Hatice Orman’ın konuk olduğu söyleşinin ardından Şair Ataol Behramoğlu ve müzisyen Haluk Çetin, şiir ve müzik dinletileri Bodrum Belediyesi sosyal medya hesaplarından tüm halka ulaştırıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.