Bodrum Gündem

Ahmet Kaçmaz yoğun bakımda tedavi altında

Ahmet Kaçmaz yoğun bakımda tedavi altında

TSİP Kurucularından Ahmet Kaçmaz Bodrum’da yoğun bakımda tedavi altında.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Bir döneme damgasını vuran TSİP (Türkiye Sosyalist İşçi Partisi) kurusucu Ahmet Kaçmaz Bodrumda özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ediyor.

Parti yayın organlarında pek çok yazısı yayımlandı. Kendi ismiyle TSİP yayınlarından “Yaşasın Sosyalizm” başlıklı kitabı da olan Ahmet Kaçmaz; 1938’de İstanbul’da doğdu. Babası Nedim Kaçmaz DDY’de görevli mühendis, 1979 seçimlerinde senatör adaylarından. Aile, baba tarafından Dağıstan kökenli. Soyadını aldıkları “Kaçmaz / Haçmaz” bölgesi şu anda Azarbeycan’ın kuzeydoğusunda, Hazar Denizi kıyısında bir vilayet.

1960 yılında İTÜ İnşaat Fakültesinden Yüksek İnşaat Mühendisi unvanı ile mezun olan Ahmet Kaçmaz İnşaat Mühendisleri Odası’na üye oldu ve 1960’lı yıllarda Oda içi çalışmalarda bulundu.

“Zemin Mekaniği” üzerine uzmanlığını geliştirdi. Bu konuda yazdığı kitap ve broşürler var. Ankara’da, Devlet Su İşleri’nde çalıştı. Daha sonra İstanbul’da özel sektörde, STFA’da çalıştı. Gültin Kaçmaz’la evli, çocuğu yok. TİP’e üye oldu, Ankara-Altındağ ilçe örgütünde ilçe yönetim kurulu başkanlığı yaptı. 12 Mart döneminde TSİP’in kuruluş çalışmalarına katıldı. TSİP kurucularından olan Ahmet Kaçmaz TSİP’in kurulduğu 1974’den, kapandığı 1990’a kadar genel başkanlık görevini yürüttü.

12 Eylül sonrası yurtdışına gitti. İsveç’te siyasi mülteci oldu. Parti çalışmalarını yakından yürütmek için Almanya’da yaşadı. 141-142’nin kalkması sonrası ülkeye döndü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.