Bodrum Gündem

Bafa Doğal Yaşam Kooperatifi’ne Geka’dan 470 Bin Tl Hibe

Bafa Doğal Yaşam Kooperatifi’ne Geka’dan 470 Bin Tl Hibe

Milas’ın Bafa yöresinde zeytinden bala doğal ürünler üretip pazarlamak amacıyla yöredeki üreticiler tarafından kurulan Bafa Doğal Yaşam Kooperatifi’nin projesine Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından 470 bin TL hibe desteği sağlandı.

Bodrum Gündem Haber

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün de proje iştirakçisi olduğu “Yeni nesil zeytinyağı, yeni nesil kooperatif” adlı proje, GEKA’nın “Kooperatiflerin altyapısını güçlendirme teknik destek programı” kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. Böylece 530 bin TL bütçesi olan projeye GEKA, projenin yüzde 90’ına karşılık gelen 470 bin TL hibe desteği sağlayacak. Projenin diğer yüzde 10’luk kısmını oluşturan 60 bin TL ise kooperatif tarafından karşılanacak.

Bafa Doğal Yaşam Kooperatifi Başkanı Nadi Güler, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ederek kooperatifin hibe desteği kazandığı GEKA projesine verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Kooperatif Başkanı Nadi Güler, “Milas’ta en çok zeytin ağacının olduğu Bafa bölgesinde zeytin ve zeytinyağı üretimini yeni bir anlayışla ve modern üretim teknikleri kullanarak yapmak amacıyla böyle bir proje hazırlamıştık. Projemize MİTSO ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de iştirakçi olarak destek verdiler. Sonuçta projemiz GEKA tarafından uygun bulunarak kabul edildi. 530 bin lira tutarındaki projemize GEKA tarafından yüzde 90 oranında hibe desteği sağlanıyor. Bu da 470 bin TL tutuyor. Projenin kalan yüzde 10’luk kısmını oluşturan 60 bin TL’yi ise kooperatifimiz karşılayacak” dedi. Projeye iştirakçi olarak katkıda bulunduğu için MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e teşekkür eden Nadi Güler “Projemizle Bafa bölgesinde zeytin ve zeytinyağı üretiminde yeni bir anlayışla üretim yapmak istiyoruz. Amacımız, üretimde modern yöntemleri uygulayarak kaliteyi arttırmak. Bizim için çok büyük bir anlam ve önem taşıyan bu projeye verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Bafa Doğal Yaşam Kooperatifi Başkanı Nadi Güler’i GEKA’dan hibe desteği kazanan proje için kutladı. Milas’ın zeytin ve zeytinyağı üretiminde çok önemli bir marka haline geldiğini belirten Reşit Özer “Milas’ı zeytin ve zeytinyağında çok önemli bir marka haline getirmeyi başardık. Üreticimiz bilinçlendikçe çok daha güzel gelişmeler olacağına inanıyorum. Bunun en güzel örneklerinden birisi de Bafa Doğal Yaşam Kooperatifinin GEKA’dan proje karşılığında hibe desteği kazanmış olmasıdır. Sizi ve kooperatif üyelerinizi kutluyorum. MİTSO olarak kooperatifinize desteğimiz hep sürecek” diye konuştu.

Yorumlar