Bodrum Gündem

Pandemi’nin olumsuz yükü Bodrum yerel firmalarının sırtında

Pandemi’nin olumsuz yükü Bodrum yerel firmalarının sırtında

BESİAD yönetim kurulu üyeleri, Bodrum Vergi Dairesi Müdürü Sait Orulluoğlu’nu ziyaret ederek gündeme, pandemi koşullarında Bodrum’da sektörlerin durumuna dair bir dizi konuda görüş alışverişinde bulundu. Besiad; “Pandemi’nin olumsuz yükü Bodrum yerel firmalarının sırtında…” 

Bodrum Gündem Haber

BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kaplan, turizm’den inşaata, yatçılıktan, yeme içme sektörüne kadar birçok sektörün genel durumunu ve sıkıntılarını, iş dünyasının içinden bilgileri dile getirdi.

Bodrum’un pandemi döneminde yaşadığı popülaritenin, avantajları yanında öngörülebilir ve yönetilebilir olmayan büyüme, ardından yaşanabilecek enkazlar, geçmişte yaşanan örnekleri gibi tehlike arz eden tarafları üzerinde tespitler yapılırken, olumsuz sonuçların tüm yükünün Bodrum’un yerel firmalarının sırtında kaldığı belirtildi.

Yönetim kurulu üyelerinin de kendi sektörleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunduğu toplantıda Başkan Engin Kaplan; “Özellikle yeme içme sektörünün durumu, yaşanan mağduriyetler ve bu tablonun toplumsal sonuçlarından endişe duymaktayız. Yeme içme sektörü ile ilgili vergi dairesinin mevzuat ve yasalar çerçevesinde bir süre pozitif ayrımcılık yapmasını rica ediyoruz…” dedi.

Vergi Dairesi Müdürü Orulluoğlu ise yasalar ve mevzuat çerçevesinde olabildiğince toleranslı davrandıklarını, bu bilgilendirme noktasında da gereken hassasiyeti göstereceklerini dile getirdi.

Yorumlar