Bodrum Gündem

11 Yıl Sonra 73 sanığın tümü beraat etti

11 Yıl Sonra 73 sanığın tümü beraat etti

Turgutreis geçmiş dönem Belediye Başkanı Ali Server Yazgan’ın da aralarında bulunduğu 73 sanığın yargılandığı dava sonuçlandı. 11 yıl süren davada tüm sanıklar beraat etti.

Bodrum Gündem Haber

2014 yılında Muğla’nın Büyükşehir statüsüne dönüşmesi ile kapanan ve Bodrum’un en büyük beldesi olan Turgutreis Belediyesi’ne yönelik olarak, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinatörlüğünde 2009 Eylül ayından itibaren yürütülen soruşturma kapsamında, 2010 yılının Haziran ayında jandarma tarafından birçok adrese eşzamanlı operasyon gerçekleştirilmişti. “Şafak” adı verilen operasyonda 4 Haziran 2010’da Muğla şehir merkezi, Bodrum ve Milas ilçeleriyle İzmir’de 51 adrese gerçekleştirilen eşzamanlı aramalarda, aralarında dönemin belediye başkanı Ali Server Yazgan’ın da bulunduğu çok sayıda isim gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan Turgutreis geçmiş dönem Belediye Başkanı Ali Server Yazgan’ın da bulunduğu 73 sanık hakkında; ihaleye fesat karıştırma, İmar Kanunu’na muhalefet, zimmet, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, haksız mal edinmek ve kaçırma gibi suçlardan dava açıldı. Tutuklanan 47 sanık yaklaşık 3,5 ay cezaevinde kaldıktan sonra Eylül ayı ortalarında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Muğla Ağır Ceza Mahkemesi’nde 11 yıldır devam eden dava önceki gün sonuçlandı ve 73 sanığın tümü üzerlerine atılan suçlamalardan beraat etti.

Yorumlar