Bodrum Gündem

Aşı olacaklar sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak

Aşı olacaklar sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gençer tarafından yapılan yazılı açıklamada; aşı randevusu olan ve sadece aşı olacağı sağlık kuruluşu ile ikametleri arasında olmak kaydıyla sokağa çıkma yasağından muaf olmaları kararı alındığını duyurdu…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

T.C.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sıklıkla yapılan açıklamalarda aşı ile ilgili sıkıntıların aşama aşama çözüldüğü ve Haziran ayı sonuna kadar 40 yaş ve üzerinin aşılanacağı ifade edildi. Sinovac ve BionTech’ten sonra Sputnic aşısının da onaylanarak, Rusya ile anlaşma yapıldığı bildirildi.

Temizlik, Maske ve Mesafe ile Birlikte Aşılama Süreci Çok Önemli…

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gençer tarafından yapılan yazılı açıklamanın başında; “Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla, salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra aşılama süreci de oldukça önem arz etmektedir…” ifadeleri yer aldı.

Aşı randevusu olanlar sokağa çıkabilecek…

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gençer’in açıklaması şu şekilde devam ediyor; “Pandemi ile mücadelede büyük bir öneme sahip olan aşılama çalışmalarının hız kesmeden devam etmesi için 19/04/2021 tarih ve 2021/17 Nolu İl Hıfzıssıhha Kurulunda, Covid-19 aşısı tanımlanan vatandaşlarımızın aşılarını, ilimizde haftanın 7 günü saat 24:00 kadar hizmet veren kamu/özel tüm hastanelerimizde yaptırabilmeleri amacı ile aşı randevularını istenildiği takdirde beyan etmeleri ve sadece ikametleri ile aşılama hizmeti alacakları sağlık kuruluşu güzergahında ulaşımlarını sağlamaları kaydıyla, belirtilen sokağa çıkma yasağından muaf olmaları kararı alınmıştır…”

Muğla İl Sağlık Müdürü sırası gelenleri aşı olmaya davet etti…

Bu kapsamda Muğla il merkezinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Marmaris, Fethiye, Ortaca, Milas ve Bodrum’da da Devlet Hastanelerinden Covid-19 mRNA (Biontech) aşı randevuları alınabilmekte olduğunu söyleyen Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gençer açıklamasını; “Sırası gelen tüm vatandaşlarımızı randevularını oluşturarak en kısa sürede Covid-19 Aşılarını olmaya davet ediyoruz…” cümleleri ile tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.