Bodrum Gündem

Gazeteci Fatih Bozoğlu Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Adaylığını açıkladı

 

Bodrum Gündem ile BG Dergi Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Fatih Bozoğlu Muğla Gazeteciler Cemiyetine adaylığını açıkladı. Bozoğlu’nun adaylık açıklamasında “Sokaklarda haber peşinde koşturan birçok meslektaşım ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti üyelerimizin “Cemiyetimiz ve mesleğimiz için artık sorumluluk almalısın…” şeklindeki söylemleri ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan meslek büyüklerimizin de cesaret vermesi ile bu yola çıktım…”

Bodrum Gündem Haber

25 yıldan bu yana kesintisiz medya sektöründe çalışan Fatih Bozoğlu Hürriyet Gazetesinin efsane Genel Müdürü, 1982’den 1992’ye kadar Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yapan, Dünya Gazetesi kurucusu Nezih Demirkent’in eğitiminden geçti. 2000 yılından bu yana Bodrum’da yerleşik olan Bozoğlu www.bodrumgundem.com haber sitesi ve BG Dergi’nin Genel Yayın Yönetmenliğini sürdürüyor.

28 Nisan 2021’de yapılacak genel kurul ertelendi…

Muğla Gazeteciler Cemiyeti tüzüğü gereği üç yılda bir Genel Kurul yapılmakta olduğu ve 28 Nisan 2021’de yapılacağı duyurulan Genel Kurul toplantımız İçişleri Bakanlığı genelgesi uyarınca Covit-19 önlemleri kapsamında ileri bir tarihe ertelendiğini anımsatarak; “Umuyorum ki tam kapanmanın bittiği 17 Mayıs 2021’in hemen ardından, uygun olan en kısa sürede ertelenen ilk Genel Kurul toplantımızı yapabiliriz…” dedi.

Mesleğine ve Muğla’ya olan sorumluluğu gereği aday…

Fatih Bozoğlu Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına neden aday olduğunu şu sözlerle dile getirdi; “Öncelikle gazetecilik mesleğime, yaşadığım ve ekmeğimi kazandığım Muğlamıza olan sorumluluğum gereği ve sorumlu bir yurttaş, bir gazeteci olarak; Babıali’nin ustalarından öğrendiklerimi, yıllardan bu yana kazandığım deneyimlerimi, ilmek ilmek oluşturduğum çevremi ve vizyonumu meslektaşlarımın bir araya geldiği Muğla Gazeteciler Cemiyetinde etkin bir şekilde paylaşmak istiyorum…”

Cemiyetimizi birlikte elele daha ilerilere, olması gereken yere taşımaya talibim…

23 Mayıs 2012’den bu yana üyesi olduğu Muğla Gazeteciler Cemiyetinde meslektaşları için elinden geldiğince katkı vermeye çalıştığını ve seçim sonucu ne olursa olsun yine katkı vermeye de devam edeceğini sözlerine ekleyen Bozoğlu “Bu bağlamda Mayıs ayında gerçekleştirilmesini beklediğim Muğla Gazeteciler Cemiyeti Genel Kurulunda yönetime talip arkadaşlarımızla birlikte aday olduğumuzu üyelerimize ve kamuoyuna duyurmaktan onur duyuyorum. Muğla Gazeteciler Cemiyeti’ni başkanlığını yaparak değil, siz meslektaşlarım ile birlikte elele daha ilerilere, olması gereken yere taşımaya talibim…” dedi.

Meslek büyüklerimizin de cesaret vermesi ile bu yola çıktım…

Çok önemli bir sorumluluk aldığımın farkında olduğunu kaydeden Bozoğlu açıklamasına şu ifadeler ile devam etti; “Muğlamızda gazeteciliğin saygınlığı ve güvenirliliğinin tesisi ve devamı için arkadaşlarımızla birlikte gazetecilik mesleğimize, cemiyetimize ve meslektaşlarıma katkı sağlayacağıma inanıyorum. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki; Bodrum’dan Seydikemer’e, Milas’tan Yatağan’a, Kavaklıdere’den Menteşe’ye, Ula’dan, Marmaris’e, Datça’dan Köyceğiz’e, Ortaca’dan Dalaman’a ve Fethiye’ye kadar sokaklarda haber peşinde koşturan birçok meslektaşım ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti üyelerimizin “Cemiyetimiz ve mesleğimiz için artık sorumluluk almalısın…” şeklindeki söylemleri ve Muğla Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan meslek büyüklerimizin de cesaret vermesi ile bu yola çıktım…”

Süreç içinde çok ses getirecek projeleri açıklayacak…

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı için adaylığını açıklayan Gazeteci Fatih Bozoğlu; “Önümüzdeki süreçte sahada çalışan meslektaşlarımızdan, gazete sahiplerine ve özellikle duayen gazeteci büyüklerimin önerileri doğrultusunda oluşturduğumuz projelerimizi ve cemiyetimizin itibarını arttırmak adına neler planladığımızı sizler ve kamuoyu ile paylaşacağız. Hedefimiz; sadece yönetime seçilenlerle değil, tüm üyelerimizin katılımı ile hep birlikte bu projeleri hayata geçirmektir. Özellikle seçim sürecinde bizlere yakışan bir şekilde hareket edecek, ailemizden ve ustalarımızdan aldığımız edepten ayrılmayacağımıza da söz veriyorum. Ben değil, biz olacağız ve hep birlikte başaracağız…” ifadeleri ile açıklamasını tamamladı.

Bozoğlu gazete ve dergi sahibi olmasına rağmen, sahada aktif muhabirlik yapan bir gazeteci olarak biliniyor. Bu nedenle hem gazete sahiplerinin, hem de sahada çalışan muhabirlerin sorunlarını yaşayarak gördüğünü söylüyor…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.