Bodrum Gündem

Muğla’da Vaka Sayıları Gizleniyor

Muğla’da Vaka Sayıları Gizleniyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün katıldığı bir televizyon programında, Muğla Valisi Orhan Tavlı’dan pandemi kurulunda vaka sayılarına yönelik günlük bilgi istediğini, fakat büyükşehir belediye başkanı olarak vaka sayılarının kendisi ile paylaşılmadığını belirterek, “Şunu samimiyetle ve üzülerek söyleme mecburiyetindeyim. Ben şu anda resmi olarak Muğla’da hangi ilçede kaç tane hasta var, yoğun bakımda kaç tane hasta var bu bilgiye sahip değilim. Ben bilgilendirilmiyorum. Merkezden yasaklanmış” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Başkan Osman Gürün, “Süreci tamamen merkezi yönetim ve onun temsilcisi olarak sayın valimizin yönetiminde götürüyoruz. Bizim karar alma imkânımız yok. Şunu samimiyetle ve üzülerek söyleme mecburiyetindeyim. Ben şu anda resmi olarak Muğla’da hangi ilçede kaç tane hasta var, yoğun bakımda kaç tane hasta var bu bilgiye sahip değilim. Ben bilgilendirilmiyorum.

İl pandemi kurulları kendi tarifinde duruma göre, o ilin özelliklerine ve yaşadığı duruma göre hasta adedine göre, ilçe vakalarına göre, ilçe giriş çıkışlarını kapatalım diye karar alabilme yetisine sahip. Yetki var pandemi kurullarında. Ama biz bu yetkinin hiç birisini kullanmadık şimdiye kadar. Kullanamadık. Sadece yaptığımız üzülerek söylüyorum. İçişleri Bakanlığı’ndan gelen genelgeyi olduğu gibi il hıfzıssıhha kurulu kararına dönüştürüyoruz ve imzalayarak onu uygulamaya veriyoruz” diye ifade etti.

“Anlamakta Güçlük Çekiyorum”

Gürün, “Hâlbuki pandemi kurulunun çok güzel hazırlanmış bir yönetmelik o. Pandemi kurulunun o ilde yaşanan özelliklere göre hatta il genelinde il pandemi kurulu, ilçelerde de ilçe pandemi kurulları var. İlçe için özel olarak yaşanmış konularla ilgili karar alabilme yetkisi var. Ama biz bunları kullanamadık ve paylaşılmıyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Paylaşılmasının ne gibi zararı olabilir. Ben büyükşehir belediye başkanıyım ve aynı zamanda doktorum. Yani ben sayıları bilsem bununla ilgili şunu şöyle yapalım diyerek bir fikir söyleme yetim var. Ama buna müsaade etmediler” diye konuştu.

“Valiye Pandemi Kurulunda Söyledim”

Ardından siz vali ile konuşmadınız mı sorusuna Gürün, “Pandemi kurulunda sadece ben değilim. Kurulda 15-20 arkadaşımız var. Onların huzurunda sayın valime bu biraz önce size söylediğim rakamların paylaşılması gerektiği ve bu rakamlara göre hep beraber ilimize hasta adedine özel kararlar üretmemiz gerekir, biz sadece imza atıyoruz dedim ve valinin önünde sağlık müdürlüğümüzün bana günlük olarak bilgi vermesini rica ettim. Ama üzülerek söylüyorum. Hakikaten anlamakta da güçlük çekiyorum. Ben şuan da büyükşehir belediye başkanı olarak bilgilendirilmiyorum ve bunu da merkezden yasaklandığını, verilmemesi gerektiği ifade edilerek özür bulunuyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.