Bodrum Gündem

AKP İktidarı Şoför esnafının el frenini çekti

AKP İktidarı Şoför esnafının el frenini çekti

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’dan, tam kapanma sürecinde mağduriyeti artan şoför esnafı için iktidara çağrı geldi. Alban, “AKP iktidarı, pandemi döneminde şoför esnafının el frenini çekti. Şoför esnafının artık tekeri döndürecek gücü kalmamıştır.” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan 17 günlük tam kapanma kararının ardından esnafın mağduriyeti gün geçtikçe artıyor. Esnafa ciddi anlamda somut bir yardım paketinin açıklanmaması sıkıntıları büyütüyor.  Şoför esnafı, ekonomik durumlarının sürekli kötüye gittiğini dile getirirken, borçlarının daha da arttığını, bankalardan çektikleri krediyi ödeyemez noktaya geldiklerini ifade etti.

Şoför Esnafı Krizin Dibinde 

Ticari faaliyetini kendi emeği ve kısıtlı sermayesi ile yerine getirmeye çalışan şoför esnafının, günlük kazandığı parayla ailesinin geçimini sağladığını vurgulayan CHP’li Alban, başta Muğla şoförleri olmak üzere ülkedeki tüm şoför esnafının artık dayanacak gücünün kalmadığını kaydetti.

Yolcu taşıma sektörünün pandemi sürecinde felç olduğunu belirten Alban, “Yaklaşık bir buçuk yıldır iş yapamıyorlar. İktidarın şimdiye kadar verdiği gelir desteği sigorta masraflarını bile karşılamıyor” dedi. Muğla genelindeki yaklaşık 10 bin şoför esnafının büyük çoğunluğunun işi bırakma noktasına geldiğini kaydeden Alban, şoför esnafının bir diğer büyük sorunun da aşı olduğunu ifade etti. Toplu taşım sırasında büyük bir risk altında bulunan şoförlerin aşılamada öncelikli gruplar arasında bulunmasını isteyen Alban, aşılama sürecinin hızlanması gerektiğini fakat şoför esnafının bu konuda da mağdur edildiğini öne sürdü.

Yeni Bir Destek Paketi Açıklanmalı 

Tam kapanmanın gerçekleşmesi ile birlikte toplu taşımada koltuk kapasitesinin yok denecek kadar az bir sayıya düştüğünü belirten Alban, “okul, taşımalı eğitim ve personel servisleri dâhil olmak üzere bu alandaki şoför esnafının artık dayanacak gücünün tükendiğini” vurguladı.

CHP’li Alban, şoför esnafına destek çağrısında şunları kaydetti:

“AKP iktidarı tarafından şoför esnafına göstermelik birtakım yardımlar değil, gerçek anlamda sorunları giderici bir destek paketi açıklanmalıdır. Yolculuk esnasında canımızı teslim ettiğimiz şoför esnafımız, başta Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primleri, araç sigortaları, motorlu taşıt vergisi olmak üzere bu giderleri karşılayamaz noktadadır. Esnaf, kredi borçlarıyla ayakta kalmaya çalışmaktadır. Bu kredi borçlarının faizinin silinmesi ve anaparanın uzun zaman dilimi için yapılandırılması acilen önem taşımaktadır. Ayrıca tam kapanma sürecinin bitiminde şoför esnafımıza mazot desteği verilmeli, aşılama bir an önce tamamlanmalıdır.” 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.