Bodrum Gündem

Bodrum Sevdalısı Süha Öncü Vefat Etti

Bodrum Sevdalısı Süha Öncü Vefat Etti

2008’den bu yana yaşamını Bodrum’da sürdüren Bodrum sevdalısı Ekonomist Süha Öncü yaşama veda etti…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Bodrum’a yakışan projeler için kafa yoran ve elini taşın altına sokmaktan çekinmeyen Süha Öncü kalp krizi nedeni ile 09 Mayıs 2021 Pazar sabah saatlerinde yaşama veda etti. 1952 Diyarbakır doğumlu olan Süha Öncü İktisat eğitimi almış ve yıllarca yöneticilik yapmıştır. Bahriyeli olan ve 6 binler-7 Binler sınıfından  olan Süha Öncü, Serap Öncü ile evliydi. Sinan ve Sezin adlarında iki evlat sahibi olan Süha Öncü son olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte Bodrum’da İyi Turizm yapılabilmesi için bir projeyi yaşama geçirmek için alınteri döküyor ve emek harcıyordu.

Sosyal medya hesaplarından Süha Öncü’nün kalp krizi sonucu ani ölümü ile üzüntülerini dile getiren arkadaşları, dostları ve kardeşleri onun iyi bir insan olduğuna tanıklık ettiklerini ifade ettiler.

Çevresinde sevilen, yardımsever ve yaşadığı yere katkı sağlayabilmek için çabalayan bir usta olan Süha Öncü 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü Ortakent Camiinde İkindi namazının ardından gerçekleştirilecek olan cenaze töreninden sonra Ortakent Mezarlığında toprağa verilecek.

Bodrum Gündem ailesi olarak Süha Öncü’nün iyi bir insan olduğuna tanıklık eder, Allah’tan Rahmet, kederli ailesine de başsağlığı dileriz…

SÜHA ÖNCÜ KİMDİR?
Heybeliada Deniz Harp Okulu’ndan sonra 1970-74 yıllarında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde işletme ve maliye konularında eğitim yaptı.
Ocak 1997 yılında kurduğu Süha Öncü Finansman Danışmanlığı ile çeşitli kuruluşlara finans danışmanlığı yaptı.
-1997 yılından itibaren Proje Yönetim Danışmanlığı, 1987-1997 yıllarında ARAS İNŞAAT A.Ş. de Genel Md. Yardımcılığı, 1984-1987 yıllarında Asil Teknik A.Ş. de Satış Müdürküğü, 1981-1984 yıllarında Merbolin Boya Bayiliği, 1976-1981 yıllarında ASİL ÇELİK A.Ş. de Yatırım Muhasebesi, Yatırım Planlama ve Pazar Araştırma Geliştirme departmanlarında Şef, – 1975-1976 yıllarında Deva Holding A.Ş. ne bağlı EVMA A.Ş. de Ticari ve Maliyet Muhasebe bölümlerinde şef olarak görev yaptı.
Uzun yıllar yaz aylarında Göcek ve Bodrum’da konaklayan Süha Öncü, 2008 yılından bu yana Bodrum’da yaşıyordu.

https://www.gocekgazete.com/ da köşe yazıları da yazan Süha Öncü’nün 9 Mayıs Anneler Günü yazısı…

Bugün insanlar bir günde olsa Annelerini hatırlıyor. Çoğumuzun anlamakta zorluk çektiği karantina tedbirlerinden dolayı Anneleri hayatta olanlar telefonla kutluyor, olmayanlar anılarında hatırlıyor. Bende önce senin, sonra ebediyete göçmüş tüm Annelerin bu özel gününü kutlarım.

Türkiye’den aşı olamadığı ve çalışmak zorunda olduğu için yüzlerce insanımızı ve bu sene günlerini yaşayamayan Anneleri son bir sene içinde sizin tarafa yolcu ettik. Biz bu hüznü yaşarken bazıları bireysel çıkarları için doğruları söylememeye devam ediyor. Güneşin balçıkla sıvanamayacağını anlatmamıza rağmen onlar deve kuşu gibi davranmaya devam ediyor

Bizim buralarda bezginlik ve belirsizlik özellikle gençlerde kol geziyor. Gelecekleri için umutlu plan yapamadıkları için mutsuz olduklarını söylüyor. Birçok kişide bunun devam etmesi için gerekenden fazlasını yapmaya çalışıyor. Buna karşılık 1940 ila 1970 yılları arasında dünyaya merhaba demiş ve inatla dünyada kalmaya devam edenler her türlü olumsuz girişimlere karşın ‘’Yıkılmadık ayaktayız’’ dedikleri gibi gençlere umut dağıtıyorlar.

Birileri ise bize gelecek nesillerin emaneti olduğunu söylemelerine rağmen bireysel çıkarları için doğayı tahrip etmeye, Toprağına sahip çıkanlar ise bu çıkarcılara karşı durmaya devam ediyor. Bu mücadelenin en yakın zamanda biteceğine ve çıkarcıların hak ettikleri cezayı çekeceklerine benim gibi inanan insanın çok olduğunu bilmek benim güvenimi arttırıyor.

Bu senenin Ramazan ayını bitirmek üzereyiz. Her zaman olduğu gibi bu senede birileri dini kullanarak gösteri yapmaya devam ettiler. Bu kişileri biz buradan görüyoruz da, önemli olan tabi inanıyorlarsa bu kişilerin yaptıklarının sizin taraftan görülmesi. Eğer gören varsa bence bu kişiler şimdiden korkmaya başlasınlar.

Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği ülkemizi ele geçirmek isteyen uluslar arası tekeller ve yerli işbirlikçileri bundan 49 sene önce 6 Mayıs gününde ‘’ Bizim yolumuza engel olan vatanseverleri, gelecek nesillere örnek olsun diye’’ memleket sevdalısı, hala o günkü gibi genç kalan Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in bedenlerini sizin tarafa gönderdiler. Ama fikirlerinin silinemeyeceğini bilemediler. Üç fidanı hiç unutmadığımızı, kucak dolusu sevgi ve saygılarımızı kendilerine ulaştır lütfen.

Bu mektupluk haberler bu kadar. Bu günlerde bizim buradan içimizi aydınlatacak haberleri yazmak pek mümkün değil. Umarım en yakın zamanda güzel haberleri içeren mektuplarımı yazabilir ve hep birlikte mutlu oluruz.

Hasretle ellerinden öperim.

Oğlun SÜHA
09.05.2021

Yorumlar

  1. Gürbüz bayındır pazarci dedi ki:

    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun komsuyduk iyi bir abiydi