Bodrum Gündem

Onlar bizim gönlümüzün şampiyonu

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde Yalıkavakspor, Anadolu Üniversitesi GSK’yı 33-26 mağlup etti. Yalıkavak, ligi Kastamonu’nun ardından averajla ikinci bitirdi.

Bodrum Gündem Haber

Hentbol Kadınlar Süper Ligi son hafta maçları oynandı. Ligin büyük bölümünü namağlup lider götüren Denizin Kızları, önce Konyaaltı, daha sonra da şampiyonluk yolundaki en güçlü rakibi Kastamonu Belediyesi GSK’ya yenilerek liderliği yitirmişti.

Bodrum ekibi, ligdeki son maçında Anadolu Üniversitesi GSK’yı ağırladı. Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda oynanan maçta rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen ev sahibi ekip, ilk yarıyı 19-11 önde bitirdi.

İkinci yarıda da skor avantajını kaybetmeyen Yalıkavakspor, maçı 34-26 kazandı. Yalıkavak, ligi Kastamonu’nun ardından averajla ikinci bitirdi. Maçta 10 gol kaydeden Anadolu Üniversitesi’nden Sinem Vatan, müsabakanın en golcü oyuncusu oldu.

Maç sonrası yönetim tarafından Yalıkavaklı oyunculara plaket verildi.

Onlar bizim gönlümüzün şampiyonu

Denizin Kızları 15 Mayıs’ta Türkiye Kupası çeyrek finali rövanş maçında Kastamonu’yu ağırlayacak. Yalıkavakspor antrenörü Kıvanç Özcan, maç sonu basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şimdi ligi bitirdik. Aynı puanla averajla maalesef ikinci olduk, şampiyon olamadık. Tabi bunun nedenleri var ama artık bu saatten sonra bunları tartışmaya çok gerek yok. Ben takımımı kutluyorum. Çünkü onlar çok iyi özveri ve mücadele ile buraya geldiler. Belki beklenmeyecek şeyleri de yapmış olduk. Tabi bu covid bizi biraz kötü bir hale getirdi. Ama dediğim gibi yani, ben onları kutluyorum. Onlarla da gururluyum aynı zamanda. Açıkçası şampiyonluğu averajla kaybetmemiz bizim için üzüntü ama bir yandan da bu duruma gelmek için çok çaba sarf eden bütün oyuncularımı kutluyorum. Hedeflerimiz bitmiyor. Aynı zamanda seneye de aynı şekilde devam etmek istiyoruz bununla ilgili ama öncesinde biliyorsunuz ayın 15’inde kupa maçımız var burada Kastamonu Belediyesi ile. İnşallah o maçı lehimize çevirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız.”

Yalıkavakspor Kaptanı Yeliz Yılmaz da duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Sezona gerçekten iyi başladık. Bugüne kadar da iyi geldiğimizi düşünüyorum. Bazı olumsuzluklar yaşadık sezon sonuna doğru, özellikle Avrupa Kupası maçı öncesi. Bütün takım covid olduk ve ciddi anlamda ağır geçirdik. Sonrasında toparlanma sürecimiz sıkıntılı oldu. Avrupa kupalarından bu sebeple elendik. Sakat oyuncularımız var. Kadromuzun dar olmasından dolayı bu sakatlıkları tolere edemedik ve normal olarak bir yorgunluğumuz var. Ama ilk 4 olarak hedeflemiştik. Şampiyonluğu averajla Kastamonu’ya verdik, onları tebrik ediyorum. Biz de ikinci olduğumuz için mutluyuz. Dar imkânlarla güzel işler yaptığımız ve bu sezon başarılı olduğumuzu düşünüyorum.”

Anadolu Üniversitesi Antrenörü Murat Kabadayı sezonu iyi geçirmediklerini fakat ligde kaldıklarını dile getirerek şöyle dedi: “Bu ilk senemizdi Süper Lig’de. Önümüzdeki sezon inşallah daha iyi sonuçlar alıp daha iyi yerde bitirmek istiyoruz. Bugünkü maç için de oyuncularımı performans adına tebrik ediyorum. Yalıkavak’ı da tebrik ediyorum, gerçekten çok güçlü bir takım. İyi mücadele ettik biz de. Onların gücünü bilerek, kendi gücümüzü bilerek güzel bir müsabaka oldu. Centilmence istediğimiz gibi bitti. Bu şekilde güzel bir müsabakayla maçı bitirdiğimiz için sevinçliyiz. İnşallah önümüzdeki sezon da bu güzellikleri tekrar yaşarız. Korona süreci inşallah en iyi şekilde atlatıp önümüzdeki sezon daha rahat bir lig olur.”

Yorumlar