Bodrum Gündem

10-16 Mayıs Engelliler Haftası 

10-16 Mayıs Engelliler Haftası 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ile ilgili basın açıklaması yayımlandı. Yayımlanan basın açıklamasının başında  “Türkiye’de her sene 10-16 Mayıs arasında toplumdaki farkındalığı artırmak adına ülke genelinde eğitimler, seminerler, zihinsel radyo ve televizyon programları ve daha birçok etkinlik ile gerçekleştirilmektedir.” İfadelerine yer verildi.

Bodrum Gündem Haber 

Nüfusun %12’si “engelli” olarak tanımlanan çocuk ve yetişkinlerden oluştuğunu ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden yapılan yazılı basın açıklamasında “Bu bireyler, zihinsel ve bedensel farklılıklara sahip bir nüfusu oluşturmaktadır. Onlara “engelli” diyerek, önce zihnimizde engeller yaratmakta, ardından da toplumsal hayatta önlerine bilmeden ve istemeden engeller koymaktayız.”  denildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Ülkedeki bedensel ve zihinsel farklılığı bulunan yüz binlerce kişi eşit vatandaşlık hakkına sahip olduğunu ve hayatın her alanında aktif bir şekilde yer alabiliyor olması gerektiğini ifade ederken  “Bunun için önce zihnimizdeki ön yargı duvarlarını yıkmamız gerekmektedir.” dedi.

Açıklama “Bu hafta, zihinsel ve bedensel farklılığı bulunan bireylere yönelik farkındalık yaratmak ve farkındalığı yaygınlaştırmak için bir fırsattır; kutlama değildir.” cümleleri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.