Bodrum Gündem

Saldırıları Kınıyoruz

Saldırıları Kınıyoruz

Türk Harb-İş Sendikası Muğla İl Temsilciliği İsrail Güçleri tarafından Mescid-İ Aksa’ya yapılan Saldırıları ile ilgili yazılı basın açıklaması yayımladı. Yayımlanan basın açıklamasının başında “İsrail güçlerinin ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya saldırılarını kınıyor, şiddetle lanetliyoruz!” denildi.

Bodrum Gündem Haber

Türk Harb-İş Sendikası Muğla İl Temsilciliği adına Musa Yorgancı tarafından yapılan açıklamada İsrail’in Filistin’e, Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya karşı süreklilik arz eden insanlık dışı militarist saldırılarına karşı Uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz. Yaralanan Filistin’li kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz”  ifadeleri yer aldı.

Açıklama da şu ifadelere yer verildi;

“İsrail güçlerinin, Mescid-i Aksa’nın avlusuna girmesi ve orada mübarek Ramazan ayında namaz kılan ve dini ibadetlerini yerine getiren insanlara ses bombaları ve plastik mermilerle saldırmasını, Kudüs’ün doğusundaki Filistinli aileleri göçe zorlamasını ve işgalci zihniyetini şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Önümüzdeki günlerde saldırıların artmasından ve şiddetlenmesinden büyük bir endişe duyuyoruz.

Kudüs, üç semavi din için de kutsal sayılan mukaddes bir şehirdir ve ortak yaşama kültürünün önemli bir simgesidir. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve Kudüs’e yapılan saldırı İslam âlemine olduğu gibi bütün insanlığa ve dinler arası barışa yapılmış bir ihanettir. Filistin’de yaşananlara sessiz kalınması gelecekte çok daha tehlikeli gelişmelere neden olabilecek, Orta Doğuda yeni çatışmaları tetikleyebilecektir. Yaşananlara ve BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulu’nun aldığı kararları hiçe sayan İsrail’in zulmüne göz yumanları tarih affetmeyecektir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.