Bodrum Gündem

Mescid-i Aksa İslam Dünyasının Başkenti ilan edilsin

Mescid-i Aksa İslam Dünyasının Başkenti ilan edilsin

aci
Bahcesehir-Bodrum-19022024
terminalstore-gundemhaber-1110x200px-banner
dobrum-banner-bodrumgundem
hesaplutfen
previous arrow
next arrow
Filistin meselesi siyasi propagandaya dönüştürülmemeli diyen BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Mescid-i Aksa İslam dünyasının başkenti ilan edilsin çağrısını yineledi.

Bodrum Gündem Haber

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Ramazan bayramına memleketi Trabzon’da girdi. Bayram namazını Akçaabat Şehitlik Tepesi Camii’nde kılan BTP lideri namaz çıkışı BTP’nin merhum genel başkanı ve babası Prof.Dr.Haydar Baş’ın kabrini ziyaret etti. Ziyarete, BTP’nin kurmay kadrosundan isimler de eşlik etti.

İsrail’in bayram öncesi Mescid-i Aksa ve Gazze saldırılarına dikkat çeken BTP  Genel Başkanı, “Hüzünlü, buruk bir bayram. İslam dünyasında çokça kanın döküldüğü bir süreçten geçiyoruz. Filistin’de yaşananlar malumunuz. Yüce yaradanın deyimiyle, Allah’ın laneti Müslüman kanı akıtanların ve buna vesile olan herkesin üzerine olsun. Müslümanlara Allah yardım etsin, bunun için dua ediyoruz.” dedi.

“Filistin meselesi siyasi propagandaya dönüştürülmemeli”

Filistin meselesinin bir siyasi propaganda aracına dönüştürüldüğünü ifade eden BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, şu dikkat çekici ifadeleri kullandı; “Allah Filistin’deki kardeşlerimize yardım etsin. Keşke elimizden fazlası gelse de yapsak. Ancak şunu da bilmek lazım; bu konunun siyasi propaganda aracına dönüştürüldü, şu günlerde buna da hiç pirim vermemek lazım. İsrail ile madde madde anlaşmalar yapıp, İsrail’in cesaret madalyalarını alıp Türkiye’de İsrail’e kahır okuyan insanlar ne Filistin’deki kardeşlerimizin problemini çözebilir ne de İslam dünyasındaki fitnenin ve kavganın önüne geçebilir. Aksini düşünmemiz hata olur. Dolayısıyla samimi, dürüst ve gerçekten İslam dünyasının istikbalini düşünen yönetimlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin başında olmasını ve tüm İslam âlemine önderlik yapmasını Allah’tan niyaz ediyoruz. Biz de bu noktada buna adayız. Allah hepimize bunu yaşamayı ve yaşatmayı nasip etsin.”

“Mescid-i Aksa İslam dünyasının başkenti ilan edilsin çağrısı çok kıymetli bir hamle”

Prof.Dr.Haydar Baş’ın 2017 yılında yaptığı “Mescid-i Aksa İslam dünyasının başkenti ilan edilsin” çağrısına da dikkat çeken BTP Genel Başkanı,  “Ebedi genel başkanımız Prof.Dr.Haydar Baş her zaman bir fiilin insanıydı, her zaman bir hareketin insanıydı, her zaman bir çözümün insanıydı. Bugün yapılan Filistin’le ilgili güzellemelerin, İsrail ile ilgili kötülemelerin İslam dünyasına, orada kanı dökülen insanlara hiçbir faydası olmadığını görüyoruz. Bu noktada bunu fiile dökmemiz lazım. Burada da en büyük fırsat İslam dünyasının başkenti olarak Mescid-i Aksa’nın ilan edilmesidir.  Bunu devletler tanır, tanımaz. Bu devletlerin kendi hukukudur ama en azından samimiyetin ve samimiyetsizliğin ortaya çıkabileceği bir fırsattır. Devletler hukukunda bunlar çok kıymetli hamlelerdir. Keşke merhum genel başkanımız kadar uluslararası hukuka hâkim insanlar yıllardan bu yana bu ülkeyi yönetmiş olsaydı.  Bu konular aslında çok kolay çözülebilecek hem kararlılık hem istikrar meseleleridir. Ama dediğim gibi İsrail ile bir dizi anlaşmalar yapıp, cesaret madalyaları alıp, gemilerimizle petrolünü taşıdığımız İsrail’in bugün kahır okumakla bir noktaya geleceğini hayal etmek bizim için cahillik olur. Harekete geçmemiz lazım, fiile dönmemiz lazım ve tüm İslam âlemini kucaklayacak bir altyapıyı oluşturmamız lazım. Bunun da en temelinde ekonomi yatıyor. Keşke Türkiye ekonomisi bu noktada olmasaydı da tüm dünyaya destek olabileydi, Filistin’e sahip çıkabilseydi. Ama ekonomimizin bu olduğu noktada, milletimizi aşılayamadığımız noktada, itibardan tasarruf olmaz sloganıyla diğer ülkelere aşılar veriyoruz. Bunların takdirini halkımız ilk seçimde gösterecektir.” İfadelerini kullandı. 

“Milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirmek lazım”

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebedi genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş hem milli ve hem manevi değerleri en yüksek mertebede yaşayan insanlardı.” ifadelerini kullanan BTP Genel Başkanı, “Bu insanlar gibi olmayı Allah bize ve tüm İslam âlemine nasip etsin inşallah. Zor zamanlar ama bayramlar sevinçlidir, mutludur. Çocukların sevindirileceği, insanların İslam dinine ısındırılacağı en güzel zamanlardır. Bunu bu şekilde değerlendirmek gerekiyor. Bu fırsatları değerlendirirsek dini, manevi ve milli duyguları yüksek güzel nesiller yetiştirebiliriz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin ihtiyacı olan şey bu nesillerdir. Bu nesillerle birlikte Cumhuriyeti, Atatürk’ün idealleri noktasında inşa edebilecek yönetimler oluşturabileceğiz. Allah hepimize bunu nasip etsin.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.