Bodrum Gündem

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı

Ahmet-Aras-432024-1110X200
Cumhur-Ittifaki-Mehmet-Tosun-13032024
Bahcesehir-Bodrum-19022024
BURSLULUK BANNER 24-25
terminalstore-gundemhaber-1110x200px-banner
dobrum-banner-bodrumgundem
hesaplutfen
previous arrow
next arrow
Muğla Valisi Orhan Tavlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolasıyla yazılı basın açıklaması yayımladı. Yayımlanan açıklamanın başında “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesiyle Aziz Milletimiz, kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan etmiştir.” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi, tüm yurda dalga dalga yayıldığını, halkın azim ve kararlığıyla birlik ve beraberlik içerisinde verilen eşsiz mücadele sonucunda büyük zafere ulaşıldığını belirten Vali Tavlı  açıklamasına şu ifadeler ile devam etti“Tarihi eşsiz zaferlerle dolu aziz Türk Milleti, inanç, cesaret ve kararlılıkla yürüdüğü yolda, her türlü zorluğa göğüs germiş, canı pahasına vatanına, bayrağına, istiklal ve istikbaline yönelen tehditleri kahramanca bertaraf etmiştir.”

Tavlı açıklamasına şu şekilde devam etti; “Yokluk ve imkânsızlıklar içerisinde, büyük fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, geleceğimizin güvencesi, umudu gençlere emanet edilmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz.” diyerek, Türk gençliğine duyduğu sevgiyi ve güveni göstermiştir.”

Vali Orhan Tavlı açıklamasında Gençlere seslenerek, “Sizler ülkemizin daha da ilerlemesinin, büyümesinin en büyük güvencesisiniz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Samsun’da yakılan istiklal meşalesini, bugün de, gelecekte de aynı kararlılıkla taşıyacağınızı biliyor ve üstlendiğiniz bu büyük görevi en zor koşullarda dahi layıkıyla yerine getireceğinize inanıyoruz. Sizlerin üstün gayret ve çalışmaları sayesinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğiz. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi bu topraklarda sonsuza kadar yanmaya devam edecektir.” ifadeleri yer aldı.

Açıklama “Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.” cümleleri ile sona erdi.

Yorumlar