Bodrum Gündem

Bodrum Belediyesi’nden 19 Mayıs’a özel anlamlı klip

aci
Bahcesehir-Bodrum-19022024
terminalstore-gundemhaber-1110x200px-banner
dobrum-banner-bodrumgundem
hesaplutfen
previous arrow
next arrow

Bodrum Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için çok özel bir klip hazırladı. Klipte, EHF Avrupa Kupası’nı takımda artan Covid-19 vakaları nedeniyle kazanamayan Yalıkavakspor’un oyuncuları yer alıyor. Başkan Aras, “Yalıkavakspor’un dün nasıl yanlarında olduysak, yarın da olacağız” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Yalıkavakspor Hentbol Takımı, 2020-2021 sezonunda Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nde 19, Türkiye Kupası’nda 3, EHF Avrupa Kupası’nda ise finale kadar 5 maçta, toplam 27 maçta yenilgi yüzü görmedi.

Takımın yenilmez armadaki yolcuğu Rocasa Gran Canaria maçına kadar başarıyla devam etti. Ancak bu yenilmezlik serisi Covid-19 pandemisi ile bambaşka bir boyut kazandı. Çeyrek finaldeki Rocasa Gran Canaria maçı öncesinde takımda 6 oyuncunun PCR testi pozitif çıktı.

Avrupa Hentbol Federasyonu kararıyla, çeyrek final tek maç üzerinden oynandı. Denizin Kızları, o tek maçta rakibini yenmeyi başardı ve yarı finale yükseldi.

Yarı finalde rakip Lokomotiva Zagreb takımı oldu. Ancak Yalıkavakspor virüs pençesinden kurtulamadı. 18 kişilik takımdan, 15 sporcunun testi pozitif çıktı.  Tüm girişimler sonuçsuz kaldı ve ilk kez Avrupa’da mücadele eden Yalıkavakspor Hentbol Takımı, iki maçta da hükmen yenilmiş sayılarak Avrupa’ya veda etti.

Bodrum Belediyesi, Yalıkavakspor’un en büyük destekçisi konumunda. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bu desteğin süreceğine işaret ederek, “Kızlarımız tüm Avrupa’yı dize getirdi ancak virüse yenildi. Gururumuz olan kızlarımızın dün nasıl yanlarında olduysak, yarın da olacağız. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gibi anlamlı bir günde, kızlarımızın hüzünlü başarı hikâyesini anlatmaktan gurur duyuyoruz. Belki bu yıl olmadı, ancak gelecek yıl kızlarımızı Avrupa’da kupayı kaldırırken göreceğimize inancımız tam.” dedi.

Yorumlar