Bodrum Gündem

Erol Çarmıklı Bodrum’da vefat etti

Erol Çarmıklı Bodrum’da vefat etti

Nurol Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Erol Çarmıklı Bodrum’da vefat etti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Evli ve 4 çocuk babası olan ünlü iş insanının vefatını BG Dergi başyazarı Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın danışmanı gazeteci Can Pulak sosyal medya hesabından paylaştığı veda yazısı ile duyurdu.

Can Pulak paylaşımında “Can Dostum” diyerek veda ettiği Erol Çarmıklı’nın gerçek bir fakir babası olduğunu dile getirdi.

Ailesi tarafından 19 Mayıs 2021 Çarşamba günü İstanbul’a götürülecek olan Erol Çarmıklı’nın naaşı 20 Mayıs Perşembe günü Zincirlikuyu Mezarlığında defin edilecek.

Can Pulak’ın Erol Çarmıklı’nın vefatı ile ilgili yaptığı paylaşımı şöyle;

“Sevgili kardeşim,can dostum,vefalı ve örnek insan Erol Çarmıklı’yı kaybetmenin derin acı ve hüznünü yaşıyorum.

Ankara yıllarımda benim, Uçal Dalgıç’ın, rahmetli Örsan Öymen’in ve Yavuz Donat’ın çok yakın arkadaşıydı. Dünyanın en beyefendi, en mütevazi, en görgülü ve yardımsever insanıydı. Gerçek bir fakir babasıydı. Zor durumda olup da, bilip el uzatmadığı, destek olmadığı, yardım etmediği kimse yoktu adeta. Bir eliyle verdiğini öbür elinden bile gizleyen bir anlayışla hareket ederdi hep.176 engelli çocuğumuzun eğitim ve bakım gördüğü Bodrum Sağlık Vakfına da el uzatmış, Atölye binasının yapımını desteklemiş, yüzlerce çocuk ve velimizin meslek sahibi

olmalarını, iş öğrenmelerini, aile ve vakıf bütçelerine destekte bulunmalarını sağlamıştı.

Herkesin derdine koşan, sağlığı ve mutluluğuyla ilgilenen, işsize iş, yoksula aş veren, gönlü gerçekten çok zengin ve paylaşımı bilen bir insandı.

Hepimizi acı, keder ve üzüntüye boğarak dünyamızdan göçüp, Allah’a kavuşacağı son yolculuğuna çıktı.

Çok değerli kardeşime Allah’tan rahmet, eşine, çocuklarına, ağabey ve kardeşlerine tüm ÇARMIKLI ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim.

NOT: Sevgili kardeşim Erol’un cenazesi yarın oğulları tarafından Bodrum’dan İstanbul’a götürülecek ve ertesi günü orada toprağa verilecektir. Allah’ın rahmeti hep üzerinde olsun.”

Bodrum Sağlık Vakfı Gamze Çarmıklı İş ve Sanat Atölyelerinin tamamlanmasına büyük katkı sağlamış olan Erol Çarmıklı  aynı zamanda Bodrum’un ilk AVM’si olma özelliğine sahip OASİS’in de Nurol Şirketler Gurubu olarak  %85 ortağı ve kurucusu.

Erol Çarmıklı Kimdir?

Erol Çarmıklı 1934 yılında Artvin’de doğdu. Genç yaşta tahsilini yarıda bırakarak iş hayatına atıldı. 1966’da Nurol İnşaat ve Ticaret Kollektif Şirketi’ni kurdu. Şirket 10 yıl içinde Türkiye’nin önde gelen firmalarından biri oldu. İskenderun Demir-Çelik Fabrikaları, Elazığ Ferro Tesisleri, Murgul Sülfürik Asit Fabrikası Tesisleri, Söke Ovası Sulama Tesisleri, Tusaş F- 16 Uçak Fabrikası ve Tesisleri, İncegaz Tüneli İnşaatı, Tarabya Konutları İnşaatı işlerini gerçekleştirdi.

Çarmıklı 1970’lerin sonunda Suudi Arabistan’da ortaya çıkan fırsatları değerlendirmek için faaliyetlerini burada yoğunlaştırdı. 1980’lerden itibaren farklı iş alanlarına kayma politikasını benimsedi. 2014 yılında Uluslararası Yönetim Geliştirme Derneği’nin Ankara kongresinde ”Yılın İşadamı Ödülü”ne layık görüldü.

Erol Çarmıklı, Kavaklıdere Tenis Kulübü, Turizm Yatırımcıları Derneği, Karadeniz’in Özelliklerini Koruma Derneği, İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı ve TÜSİAD üyesidir. Nurol Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı olan Çarmıklı, Figen Çarmıklı ile evli ve 4 çocuk babasıdır.

Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. bünyesinde bulunan kuruluşlar

– Nurol Makina ve Sanayi A.Ş.

– Nurol Matbaacılık ve Sanayi A.Ş.

– Lamaş Kalıp Sanayi A.Ş.

– Nurol Dış Ticaret Pazarlama ve Temsilcilik A.Ş.

– Nurol Gümrük Hattı Dışı Mağazaları A.Ş.

– FMC-Nurol Savunma Sanayi A.Ş.

– Tümad Madencilik Sanayi A.Ş.

– Nurol Otelcilik ve Turizm İşletme A.Ş.

– Nurol Menkul Kıymetler A.Ş.

– Ankara Sheraton Oteli

– Antalya Salima Tatil Köyü

Yorumlar