Bodrum Gündem

Esnaf isyan bayrağını çekmeye başladı

Gastronomi Yeme İçme ve Eğlence İşletmecileri Dernekleri tüm yurtta eş zamanlı olarak yapacakları basın açıklaması ile sektörün yok olma noktasına geldiğini hükümete duyurmaya çalışıyorlar. Sektör temsilcileri 21 Mayıs Cuma (bu gün) günü saat 15:00’de tüm yurtta olduğu gibi Muğla’da da basın açıklaması yapacak…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Yiyecek İçecek ve Eğlence Sektörü Temsilcileri tüm yurtta ortak bir basın açıklaması ile 15 aydan bu yana kapalı olduğu için bitme noktasına geldiklerini, ödemelerini yapamadıklarını ifade ederek devletin acil bir şekilde kendilerine sahip çıkmalarını talep edecekler.

Basın açıklamasına ek olarak TC Maliye Bakanlığı ve TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na “Helallik Talebi” konulu bir dilekçe örneğini de dağıtılacak. Örnek dilekçe de şu ifadeler yer alıyor; “………………. numaralı vergi mükellefleriyiz. Mart 2020 tarihinden sonra oluşan kira, vergi ve SSK borçlarımızı 15 aydır kapalı olmamızdan dolayı ödeme yapamayacağımızdan helalleşme kapsamında silinmesi için gereğini arz ederiz…”

Bizler Günah Keçisi miyiz?

Adana, Ankara, Antalya, Alanya, Bursa, Bergama, Çanakkale, Denizli Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kocaeli, Konya, Kuşadası, Mardin, Muğla, Mersin, Nevşehir, Uşak Gastronomi Yeme İçme ve Eğlence İşletmecileri Dernekleri tarafından eş zamanlı olarak yapılacak olan basın açıklamasının başında “Biz; Covid 19 adında dünyaya musallat olmuş bir virüsün ülkemizde “günah keçisi” ilan edilmiş “yeme içme ve eğlence”  sektörünün vatansever evlatları, yatırımcıları, işverenleri ve emekçileriyiz. İşvereniyle, çalışanıyla, tedarikçisi ve aileleriyle ülkemizde 10.000.000 (ONMİLYON) kişiyiz…” ifadeleri yer alıyor.

Gelinen son noktayı ve sorunlarını tek tek sıralayarak sordular; Neden?

Özellikle büyük harfler ile ve sert ifadeler ile kaleme alınan basın açıklaması Gastronomi Yeme İçme ve Eğlence İşletmecilerinin psikolojisini ve öfkesini net olarak gösteriyor.

“Ve bizler cevap bekliyoruz! Neden?” sorusu ile devam eden basın açıklamasında; “Yeme içme işletmelerinin ana bulaş kaynağı olduğu ile ilgili hiçbir bilimsel veri yok ama sadece biz kapalıyız. Neden? Tüm batı ülkeleri tam kapanırken ve şuan her yer açılmışken, sadece Türkiye’de bir tek bizim sektörümüz kapatıldı. Neden? Ülkenin % 90’ı açık, toplu ulaşım, fabrikalar, pazarlar, marketler, AVM’ler, havayolları, kapalı ortamdaki ofisler faaliyetlerine devam ederken, bizim sektörümüzdeki kimi işletmeler 15 aydır kimi işletmeler ise 9 aydır kapalı. Neden? Aksine devlet sadece bizi kapatıp hiç bir alacağından vazgeçmedi. Neden? Turizmin ayrılmaz parçası olan sektörümüzde çalışan personelimiz aşı önceliği alamıyor. Neden? Ülkede turizm deyince sadece oteller ve acenteler akla geliyor. Neden? Ülkede 70 bin işletme iflas etti. Yüzlerce işletmeci, çalışan, müzisyen intihar etti. Birikmişimizi kullandık, varımızı yoğumuzu kaybettik, borç batağındayız. Ölüme terk edildik. Neden? Sektörde en çok istihdamı sağlayan, kanunlara harfiyen uyan, kayıt dışı faaliyetlere asla tenezzül etmeyen, vergisini, işçisinin sosyal güvencesini günü gününe yatıran bizim gibi orta ve büyük ölçekli işletmeler hiç bir destek paketinden faydalanamadı. Neden?” cümleleri yer alıyor.

Yeter artık! Duyun sesimizi!

Adana, Ankara, Antalya, Alanya, Bursa, Bergama, Çanakkale, Denizli Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kocaeli, Konya, Kuşadası, Mardin, Muğla, Mersin, Nevşehir, Uşak Gastronomi Yeme İçme ve Eğlence İşletmecileri Dernekleri tarafından eş zamanlı olarak yapılacak olan basın açıklaması; “Yeter artık! Duyun sesimizi! İşyerlerimizi açın! Personelimizi aşılayın! Bize destek verin! İşletmelerin kira sorununu çözün! 2021 yılı yapılandırma ödemelerini – kredi ödemelerini – SSK ve vergi ödemelerini 2022 yılına öteleyin! Bizim işletmelerimize de 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz can suyu kredisi verin! Vatandaş için adalet haktır. Yönetici için adalet görevdir…” şeklinde sona eriyor.

ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.