Bodrum Gündem

Fikirler, Olaylar, İnsanlar – Başar C. Münir Bodrum Gündem yazıları…

Özcan Özgür köşe yazısında yazmış:

“Gazetecilik birilerinin yayınlanmasını istemediği haberleri yazmaktır, gerisi halkla ilişkilerdir. – George Orwell”

Bir kavrama bu kadar az sözcükle tanım getirebilmek için insanın George Orwell olması gerek. 🙂

Fatih Bozoğlu dostumuzun sevmeyeni, gıcık olanı çoktur. Bu onun doğru yolda olduğuna işaret ediyor. Eğer rahatsızlık veriyorsa bir gazeteci etrafına, demek ki doğru yoldadır; elbette rahatsız vermek amacıyla bir şeyler yapmadığı sürece.

Bir vesile ile Fatih ile Adalet Ağaoğlu’nun evinde sohbet etme imkânı bulmuştuk. Bayağı bir sohbet ettikten sonra şöyle demişti Adalet Hanım: “Ben çocukluğumdan beri sırf insanlara terslik olsun diye bir şeyler yaparım. Çok azar işittim büyüklerimden. Muhalifliğim de biraz böyledir. Sırf muhalif olmak için, herkesin tersine bir şeyler söylemek için çaba gösterdim, sanıyorum başardım da..”

Ah be Adalet Hanım… Değdi mi…

Fatih öyle değil. Özellikle insanları gıcık etme gibi bir derdi yok. Tam tersi, olabildiğince sıcakkanlı davranıyor herkese karşı. Öyle ki bazısı bu ikileme şaşırıyor, algılayamıyor. Bu yüzden ilk bakışta bir yaranma ihtiyacı ve çabası içinde olduğu düşünülüyor. Dedim ya ilk bakışta öyle gözüküyor diye… Biraz takip ettiğinizde bir bakıyorsunuz can ciğer gibi gözüktüğü adama karşı ters bir şey de söyleyip yazabiliyor. Dengesizlik veya arkadan vurma değil bu. Tam da olması gereken aslında. Ne mi olması gereken? Prensipler…

Einstein’a atfedilen bir söz vardır: “Büyük beyinler fikirleri, orta halliler olayları, küçük beyinler ise insanları tartışır.” Muğla’yı, Bodrum’u dışarıdan biri olarak takip ediyorum. Bazen içinde olanlardan daha serinkanlı yorumlar getirdiğimi söylüyor Fatih. MGC seçimleri dolayısıyla da yazarları ve adayları, söz söyleyen herkesi takip etmeye çalışıyorum. Einstein’ın bu sözü için tam bir laboratuvar ortamı gerçekten Muğla, inanılır gibi değil. Bu açıdan bir bakın bakalım, kimi nereye oturtacaksınız. 🙂

Bu yazıda ismi geçen her iki gazeteci dostumuzun, Fatih Bozoğlu ve Özcan Özgür’ün fikirler üzerine yazıp konuştuklarını söylemek isterim.

Olaylar ve insanlar hakkında kimler yazıyor ve konuşuyor, onları da siz bulun. 🙂

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar