Bodrum Gündem

Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı için Hazırlıklar Tamamlandı

Spora ve sporcuya verdiği desteği sürdürülebilir şekilde arttıran Bilnet Okullarının ana sponsoru olduğu Halikarnas Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da ilk defa yapılacak Granfondo için Bodrum Belediyesinin katkılarıyla Ramada Otel’de bir lansman toplantısı gerçekleşti. Yarışmaya destek veren kurum ve kuruluşların yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıyla son detayları paylaşılan yarış, 23 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek.

Bilnet Okullarının ana sponsorluğunda gerçekleşecek “Bodrum Halikarnas Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı”;  Türkiye Bisiklet Federasyonu himayelerinde, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi destekleri ile Muğla Karya Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından 23 Mayıs 2021 tarihinde yapılacak.  Yerli ve yabancı, binden fazla bisiklet severin katılmasının beklendiği organizasyonun startı, Bodrum Ramada Otel’de basın lansmanıyla verildi. Toplantıya, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Bilnet Okulları Genel Müdürü Zehra Sağ, Çağdaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dağlarca Çağdaş, BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan, Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan ve KARYA GSK Başkanı, Türkiye Bisiklet Federasyonu Temsilcisi H. İlker Cömert katıldı.

Avrupa’da yıllardır geniş katılımlı bir şekilde organize edilen, son yıllarda diğer kıtalara da yayılmayı başaran, lisanslı / lisanssız, amatör bisikletçilere açık, uzun yol bisiklet yarışları Granfondo bu sene ilk defa Bodrum’da yapılıyor. Kısa ve uzun parkur şeklinde düzenlenecek uluslararası katılımlı Bisiklet Yol Yarışı, 2 rotada Bodrum Yarımadası’nda gerçekleşecek. Bilnet Okulları Uluslararası Bodrum Halikarnas Granfondo Bisiklet Turu, kadınlarda ve erkeklerde 10 ayrı yaş kategorisinden toplamda 20 kategoride gerçekleştirilecek.  Yarışa Avrupa’nın değişik ülkelerinden de özellikle 30 yaş üstü master tabir edilen kategoriden yerli ve yabancı yarışmacının katılması bekleniyor.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun: Bu Yarış, Bodrum’un Dünyaya Tanıtılması İçin Bir Vesile Olacak (Dünyanın Gözü Kulağı Bodrum’da)

Hüseyin Tutkun; tüm dünyayı etkilemeye devam eden koronavirüsle mücadeleye kesintisiz devam ettiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Biz Bodrum Belediyesi olarak bu süreçte sosyal yaşamdan uzaklaşan insanlarımızı motive etmek ve biraz olsun moral vermek için hazırlanan her türlü spor, sanat ve kültürel etkinliklerin artması için elimizden geleni yapıyoruz. Bodrum’da Granfondo yarışı ilk kez yapılıyor. Geçtiğimiz yıl mart ayından bu yana devam eden pandemi sürecinde Türkiye’nin sosyal mesafeli ilk uluslararası bisiklet yarışına ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yarışın Bodrum’un tanıtımına da çok büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Organizasyonda Bodrum’un sadece turizm bölgelerini değil kırsalda bulunan alanlar da tüm dünyaya gösterilmiş olacak Bodrum’umuz bu büyük organizasyon öncesi ve sonrasında yarışmacıların dışında bu organizasyonun paydaşlarıyla beraber yaklaşık 5.000 kişiye ev sahipliği yapacak. Bodrum Belediyesi olarak turizmin tüm ayaklarında olduğu gibi spor turizminden de pay alabilmek adına tanıtım faaliyetlerini çok önemsiyoruz.”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman: Bu Dönemde Sağlıklı Olmak İçin Spor Yapmak Çok Önemli Ve Hareketi Çok Önemli

Ömer İlman, “Tüm dünya ve ülkemiz çok zorlu bir pandemi sürecinden geçiyor. Bu dönemde vatandaşlarımızın en büyük problemlerinden birisi de hareketsizlik oldu. Sporun hareket etmenin yanı sıra insanları motive edici, birleştirici ve moral verici gücü olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle pandemi sürecinin başından itibaren vatandaşlarımızı harekete teşvik edici projelerin her zaman yanında olduk. Bu dönemde Granfondo Bodrum gibi sosyal mesafe kurallarına özen göstererek harekete teşvik eden bir spor etkinliğine destek vermekten gurur duyuyoruz. Bu tür organizasyonlarda sponsorların verdiği katkı çok önem teşkil ediyor ve destek veren bütün kurumlara destekleri için teşekkür ediyorum. Ayrıca Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftasının hemen ardından etkinliğin yapılacak olması bizim için çok gurur verici. Yarışlara katılacak tüm sporculara başarılar diliyorum.”

BİLNET Okulları Genel Müdürü Zehra Sağ: “Hedefimiz Spora Tam Destek!”

Bilfen Şirketler Topluluğunun ikinci okul markası olarak 4 senedir faaliyetlerini sürdüren Bilnet Okulları, sporu ve sporcuyu destekleme hedefi ile doğa dostu açık uzun yol bisiklet yarışı Bodrum Halikarnas Granfondo Uluslararası Bisiklet Yol Yarışı’na ana sponsor oldu. 50 okulda 10 bine yakın öğrencisiyle faaliyetlerine devam eden Bilnet Okulları olarak bu sponsorluk ile hem kendi öğrencilerini hem de spora tutkusu olan herkesi desteklemeyi hedeflediklerini ve her daim spora ve sporcuya tam destek verdiklerini söyleyen Bilnet Okulları Genel Müdürü Zehra SAĞ, Yıllardır süregelen gerek amatör gerekse profesyonel bisiklet yarışçılarına ev sahipliği yapan ve destekleyen Granfondo organizasyonu ile bu sene birlikte çalışmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bilnet Okulları olarak öğrencilerimizin akademik eğitiminin yanında sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da yetişmesini hedefleyen bir eğitim kurumuyuz. Bu amaçla spora ve sporcunun yanında olma misyonumuzla bu tarz organizasyonların içinde yer almak bizim için çok önemli. Okullarımızda milli sporcu gençlerimize burs imkânı sunuyorken alanında uzman branş öğretmenlerimizin rehberliğinde de gerek ulusal gerekse uluslararası müsabakalara öğrencilerimizi hazırlıyoruz.” diye ifade etti.

H.İlker Cömert: ”Mutluluk ve Gurur Duyuyoruz”

Bodrum’un ilk defa bir Granfondo’ya ev sahipliği yapmasından büyük gurur duyduğunu belirten KARYA GSK Başkanı ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Temsilcisi H. İlker Cömert ise Bodrum, 23 Mayıs’ta bisiklette dev bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.  Bilnet Okulları’nın ana sponsorluğunda ilk defa bir Granfondo, Bodrum’da düzenlenecek. Bodrumda 27 ülkeden 1000’e yakın bisiklet tutkununu misafir edeceğiz. Kısa ve uzun parkur şeklinde olmak üzere iki ayrı rotada gerçekleştirilecek olan dev organizasyonda 56 km’lik kısa parkur; Bodrum Merkezden start alarak OASİS Kavşağı, Bitez Kavşağı, Ortakent Kavşağı geçilerek Dereköy yolundan Yalıkavak ve Gündoğan geçildikten sonra ise Torba Kavşağından dönüp OASİS önünde son bulurken, 103 km’lik uzun parkur ise; Yalı, Mumcular gibi bölgeleri de kapsayacak. Öncelikle Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığına, Muğla Valiliğimize, Bodrum Kaymakamımıza, Bodrum Belediyesine ve Ana Sponsorumuz Bilnet Okullarına ve bütün paydaşlarımıza bize Bodrum’da bu organizasyonda ev sahipliği yapma imkânı ve desteği sağladıkları için çok teşekkür ederiz.” dedi. 

Bilnet Okulları Bodrum Halikarnas Granfondo Bisiklet Yol Yarışı Hakkında

Moğalistan, Türkistan, Kazakistan, Azerbeycan gibi Türk Cumhuriyetlerinin yanı sıra Avrupa’dan toplam 27 ülke ve Türkiye genelinden gelen 1000’den fazla sporcunun katılacağı organizasyonu yerli ve yabancı onlarca medya mensubu canlı olarak takip edecek. Expo alanı Yarış günü ve Ödül Töreni ise canlı olarak verilecek.

Avrupa’da on yıllar boyunca en popüler organizasyonlardan biri olan ve kitleleri bir araya getiren geniş katılımlı bir organizasyon olan Granfondo, bir spor müsabakasından öte kültürel bir deneyim ve sosyal sorumluluk hareketi olarak nitelendiriliyor. Amatör bisikletçilere yönelik olan Gran Fondo yarışları, çoğunlukla, katılımcıların yaş ve düzeyine göre, aynı parkurda ama farklı mesafe ve zorluk düzeyine göre organize ediliyor.

Uluslararası Bodrum Halikarnas Bisiklet Yol Yarışı erkeklerde ve kadınlarda 9’ar kategori olmak üzere toplamda 18 kategoride gerçekleşecek. Erkeklerde ve Kadınlarda Genel Klasman ayrıca ödüllendirilecek.

Yorumlar