Bodrum Gündem

Türkiye’de Yörükler varsa her zaman umut vardır

Türkiye’de Yörükler varsa her zaman umut vardır

Deva Partisi Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Billorer Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan’ı ziyaret etti.

Bodrum Gündem Haber 

Gerçekleştirilen ziyarette Muğla Yörüklerinin sorunları ve gündemde ki konular değerlendirildi. Ziyarete Deva Partisi Menteşe İlçe Başkanı İlker Altıntaş ve Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş katıldı. Misafirperverlikleri için teşekkür eden Billorer, “Muğla siyasetine yön verecek fikir alışverişlerinde bulunmak sizinle güzeldi.” dedi.

Başkan Billorer açıklamasına şu ifadeler ile devam etti; “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Ey ağalar beyler, Toroslara çıkın bir bakın. Nerede kara bir Yörük çadırı görürseniz, dumanı da tütüyorsa dünyada hiç bir güç bizi asla yenemez demiştir.” Buda gösteriyor ki kendisi de Yörük olan Atamız Yörüklere her zaman önem ve değer vermiştir. Fakat günümüz siyasetin de bu değer gösterilmemektedir. İhtiyaçları ve beklentileri ele alınmamaktadır. Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Sayın Orhan Akcan ile güzel bir görüşme yaptık, düşünceleri düşüncemizdir. Yörük kültürü devletine bağlı nesiller ile her zaman örnek olmuştur.”

Muğla’da Yörüklerin Sesi Olacağız

Menteşe ve Milas Deva Partisi İlçe Başkanları Muğla’nın Yörüklerinin Ankara Siyasetinde sesi olacaklarını belirtirken, Yörükler Türk dünyasında geçmişten bugüne yaşadığımız coğrafyada önemli tarih yazmış kadınıyla erkeğiyle varoluşumuzun mihenk taşlarındandır açıklamasında bulundular.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, “Biz 80 milyon değil 400 milyonluk Türk dünyasının evlatlarıyız. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Ey ağalar beyler, Toroslara çıkın bir bakın. Nerede kara bir Yörük çadırı görürseniz, dumanı da tütüyorsa dünyada hiç bir güç bizi asla yenemez” demiştir. Bizde diyoruz ki atam sen rahat uyu Toros dağlarında çadırda var duman da tütüyor. Yörükler ülkemizin bekası için bayrağına sımsıkı sarılmış devletinin yanındadır” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.