Bodrum Gündem

Çetesiz, mafyasız, aydınlık Türkiye’yi kuracağız

Çetesiz, mafyasız, aydınlık Türkiye’yi kuracağız

TİP üyeleri bugün Yalıkavak Marina önünde bir eylem yaparak, açığa çıkan iktidar-mafya ilişkilerini protesto etti.

Bodrum Gündem Haber

TİP, Mehmet Ağar’ın el koyduğunu itiraf ettiği Yalıkavak Marina önünde bir eylem yaptı. Eyleme polis tarafından müdahale edilmek istendi, halkın da tepkisiyle müdahale girişimi boşa düşürüldü. Yapılan açıklamada, “Bu mafya iktidarı, bu kötülüğün organize olmuş hali mutlaka ülkeyi terk edecek” denildi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, adı 90’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerle anılan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın Bodrum Yalıkavak Marina’ya bir kumpasla el koyduğunu iddia etmişti. İddiayla ilgili konuşan Ağar, “Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli, buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” demişti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri bugün Yalıkavak Marina önünde bir eylem yaparak, açığa çıkan iktidar-mafya ilişkilerini protesto etti. Eyleme polis tarafından müdahale edilmek istendi. TİP üyelerinin direnci ve halkın desteğiyle müdahale girişimi boşa düşürüldü.

“Aydınlık Bir Türkiye’yi Mutlaka Kuracağız”

Burada yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Bizim gücümüz kendi ellerimizde. Saray Rejimi’nin kılcal damarlarını oluşturan bu kirli düzenin failleri, tüm suçlular yargılanacaktır. Aydınların, gazetecilerin, devrimcilerin, emekçilerin kanları üzerinde kurdukları mafya düzeninin tüm sorumları hesap verecektir.

Biliyoruz; bu mafya iktidarı, bu kötülüğün organize olmuş hali mutlaka ülkeyi terk edecek. Aydınlık bir Türkiye mutlaka kurulacak. Çetesiz, mafyasız, aydınlık bir Türkiye’yi mutlaka kuracağız”

Eylemde “Çetesiz, mafyasız, aydınlık Türkiye” ve “Ya mafya düzeni, ya sosyalizm” sloganları atıldı.

Kaynak : www.ilerihaber.org

Yorumlar