Bodrum Gündem

Muhalif Gazeteciler, Soylu Sınavında Sınıfta Kaldı! Süleyman Soylu 2

Sedat Peker’in suçlamalarına karşı ilk kez ayrıntılı açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk Tv’de Kübra Par’ın moderatörlüğündeki programda, muhalif gazeteciler TELE 1’in sahibi Merdan Yanardağ ve Sözcü Gazetesi mensubu İsmail Saymaz’ın da programa katılmasını onayladı. Aslında Ak Parti cenahında bu bir ilkti.

Programdaki diğer 2 gazeteci ise iktidar yanlısı olan Habertürk mensubu Veis Ateş ve milliyetçi çizgideki Habertürk mensubu Mehmet Akif Ersoy idi.

Soylu programın ilk 40 dakikasında, önce kendi hizmetleri ve ülke konusunda bir sunum yaptı. Bu sunumun bitişini tüm izleyenler heyecanla beklediler. Çünkü ilk kez muhalif gazeteciler de oradaydı ve onlardan, Soylu’yu terletmelerini bekliyorlardı. Ancak maalesef hayal kırıklığına uğradılar.

Muhalif gazeteciler Yanardağ ve Saymaz, hiç yapılmaması gereken bir hatayı yaparak, zaman zaman, ya birbirlerinin sorularına daldılar, ya da Soylu birinin cevabını verirken diğeri araya daldı.

Bu çok yanlış hareketler, açık ve net olarak beklenen birçok cevabı engelledi ve süreden zaman çalınmasına yol açtı. Tabii bu da tecrübeli bir politikacı olan Süleyman Soylu’nun işine geldi.

Yanardağ ve Saymaz’ın derslerine iyi çalışmadıkları da belliydi. Bir defa Süleyman Soylu’un neredeyse çocuk yaştan beri siyasetin içinde ve sokaktan geldiğini göz ardı ettikleri belliydi. Bu kıvamdaki bir politikacı, karşısında isterse 10 gazeteci olsun, eğer aralarında çok zeki, Ankara tecrübesi olan ve dersini iyi çalışmış gazeteci yoksa düdüğü istediği gibi öttürür, kimse de bir şey yapamaz.

Yanardağ ve Saymaz birbirlerinin soru ve cevaplarına dalmak yerine birbirlerinin sorularını sistematik bir şekilde destekleyip arkalarında dursalardı, işte o zaman Soylu’yu terletebilirlerdi.

Tabii bu arada her iki muhalif gazetecinin normalin ötesinde “Uslu çocuk” tutumunu takınmaları da, Soylu’nun orkestrayı daha da rahat yönetmesine olanak sağladı. 44 yıllık gazetecilik tecrübem bunları söylüyor!

25 Mayıs 2021-Salı-Fatih Güllâpoğlu

[email protected]

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar