Bodrum Gündem

Olmadı Süleyman Bey, Bana ve Emeğe Saygısızlık Yaptınız!  – Süleyman Soylu 5 (Son)

Malum bu yazım, Süleyman Soylu’nun dün akşam Habertürk Tv’deki programıyla ilgili 5. ve son yazım. Diyeceksiniz ki:

“Hoppalaa, seninle ne ilgisi var arkadaş?”

Var, var. Anlatayım:

Soylu, Türkiye’de devlet-mafya ilişkilerinin ABD tarafından NATO ülkelerinde kurdurduğu “Gladio” (Kontrgerilla) örgütü ile başladığını anlatırken, ABD’nin Gladio’yu Türkiye’de “Özel Harp Dairesi” adı altında kurdurduğunu vurguladı. Türkiye’de devlet-mafya ilişkilerinin o dönemde başladığını ve bu örgütün mafya ile ortak çalıştığını anlattı. Bunu anlatırken, “Eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu 6-7 Eylül olaylarını da Özel Harp Dairesi’nin organize ettiğini söyledi. Kitapta var. Kitapta yazıyor” dedi ve ekledi:

“Yıllar sonra inkâr etmeye çalıştı ama boş.”

Sayın Soylu yalnızca, “Kitapta” dediğiniz için saygısızlık yaptınız ve emeğe saygı göstermediniz. O kitap 1991 yılı Haziranı’nda yayınlanan, “Tanksız Topsuz Harekât-Psikolojik Harekât” isimli kitaptır. O kitabın yazarı da benim.

Bu kitabımdan hem yerli hem de yabancı mecralarda yüzlerce kez alıntı yapıldı, ama hiç biri emeğe ve telife saygısızlık etmeyip, kitabın adını da, yazarını da zikrettiler. Sizin gibi tecrübeli bir siyasetçiden hiç beklemezdim, üzüldüm doğrusu.

Üstelik, partiniz iktidara gelmeden ve geldikten sonra, gerek partinizin bir çok ismi ve gerek ise partinizi destekleyen gazetecileriniz o kitaptan o kadar çok alıntı yaptılar ki, inanın bir ara kitabı yazdığıma da neredeyse pişman olacak hale gelmiştim.

Üstelik o kitabı, Türkiye’de faili meçhuller furyasının olduğu bir dönemde kelle koltukta yazdığımı da belirteyim.

Değerli okurlarım, evet, Sabri Yirmibeşoğlu kitabımda yazdığım kendisine ait sözleri inkâr etmeye kalkmıştı; ama ne zaman biliyor musunuz?

Kitap yazıldıktan tam 19 sene sonra, 2010’da! Evet 19 sene inkâr etme, sonra olası bir dava açılır korkusuyla inkâr et. Yakışmamıştı.

Yirmibeşoğlu artık yaşamıyor. Onun için hakkında daha fazla konuşmam. Allah rahmet eylesin, Allah taksiratlarını affetsin. Bunu gerçekten içten söylüyorum.

Ha, programın muhalif konuklarından Merdan Yanardağ da o sırada kitaptan bahisle, Yirmibeşoğlu’nun söylediklerini tekrarladı. Ama telife ve yazarına saygı gösterip o da kitabın ve yazarının adını, söyledi mi?

Ondan beklemezdim zaten!

“Dillerinden emeği düşürmeyenler böyle yapınca, Süleyman Soylu öyle yapmış çok mu?” diyeniniz de olacaktır.

Ne diyeyim, haklısınız gari! 25 Mayıs 2021-Salı Fatih Güllâpoğlu

[email protected]

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.