Bodrum Gündem

Bodrum SMMM Odası 11 yaşında

Bodrum SMMM Odası 11 yaşında

Bodrum SMMM Oda Başkanı Barış Erdoğan Odalarının kuruluşunun 11 yılı ile ilgili basın açıklaması yayınladı. Bodrum SMMM Oda Başkanı Erdoğan “Tüm meslektaş ve halkımıza 11 yıldır bizlere verdikleri destek için sonsuz teşekkür ederiz…

Bodrum Gündem Haber

5786 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun; 26 Temmuz 2008 tarih ve 26948 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kanundan kazanılan hak ile bundan 11 yıl önce; 107 meslek mensubun imzası ile Bodrum SMMM Odası kuruluş işlemlerine başlandı ve bu girişimin sonucunda 26 Mayıs 2010 tarihinde oda tüzel kişiliğine kavuştu.

Bodrum SMMM Oda Başkanı Barış Erdoğan açıklamasına başlarken “Bu gün itibari ile BİZ; 393 üyemiz, yüzlerce stajyerimiz, sayısı binleri bulan mesai arkadaşlarımız ve değerli ailelerimiz ile birlikte çok büyük bir aileyiz…” dedi.

Biz Durursak Ülke Durur…

Mali müşavirler; hem bireysel hem de örgütsel olarak tüm dünyanın içerisinde bulunduğu sağlık ve ekonomik sorunlara karşı ülkede ve dünyada canla başla mücadele etmekte olduğunu belirten Başkan Erdoğan ifadelerine şu şekilde devam etti; “Pandeminin çıktığı ilk günden beri ülkemiz için hizmet üretmeye kesintisiz devam etmekteyiz. Toplumun her kesimine sürekli yardım elimizi karşılıksız uzattık, bundan sonrada uzatmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz şunu çok iyi biliyoruz. Biz durursak ülke durur. Ülkemizin tüm kamu finansmanına bizler aracılık etmekteyiz. Çözüm bekleyen mesleki sorunlarımıza duyarsız kalındığını bilsekte bizler, bir hastanın ilacının o hastaya ulaşmasında, bir fabrikanın bacasının tütmesinde, bir köprünün inşaatında, bir öğrencinin okula gitmesinde, bir işçi kardeşimizin evinde bir sıcak çorbanın kaynamasında, işletmelerin büyümelerinde katkımızın olduğunu bilmekten ve tüm halkımızın yanında olmaktan gururluyuz ve mutluyuz…” dedi.

Ülkenin tüm değerlerine sahip çıkıyoruz…

Kuruldukları ilk günden itibaren; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet başta olmak üzere; ülkenin tüm değerlerine sahip çıktıklarını ve meslektaşları ile halk için daima en güzelini hedeflediklerini bundan sonrada birlik ve beraberlik içerisinde daima ufkun ötesine bakmaya devam edeceklerini belirten Barış Erdoğan’ın açıklaması “Tüm meslektaş ve halkımıza 11 yıldır bizlere verdikleri destek için sonsuz teşekkür ederiz. Odamız kuruluşunun 11. yıl dönümü kutlu olsun…” cümleleri ile sona erdi.

Bodrum SMMM Odası Tarihçesi…
26 Temmuz 2008 Tarihinde   5786 nolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununda Değişiklik Yapilmasi Hakkindaki   Kanun 26948 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.Bu kanuna dayanarak 107 meslek mensubunun imzası  ile  TÜRMOB ‘a başvuruda bulunulmuş ve 26 Mayıs 2010 tarihinde TÜRMOB  Müteşebbis Heyeti Olağan Genel Kurul tarihine kadar yönetim kuruluna atamıştır. Odamızın tüzel kişilik kazanması için Bodrum Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne başvuruda bulunulmuş ve 26 Mayıs 2010 tarihinde tüzel kişilik kazanılmıştır.
Odamız kuruluş esnasında 258 üyemiz mevcut olup bu sayı her geçen gün artarak devam etmektedir.
TÜRMOB bünyesinde, İlçe de kurulan 2. Oda olması nedeniyle de öncü olmuş etkin çalışmalarıyla kısa zamanda meslektaşlara  hizmet eder duruma gelmiştir.
Oda Komisyonları…
BASIN YAYIN BİLİŞİM VE İLETİŞİM KOMİSYONU
DENİZ ÖZTÜRKSEKRETER
BURAK ORKUNÜYE
HAVVA YILDIZÜYE
YELİZ GEZÜYE
MESLEKTAŞ VE STAJYER DENETİM KOMİSYONU
ENVER KILIÇBAŞKAN
NALAN BÜLÜÇBAŞKAN YARDIMCISI
YASİN AYDINSEKRETER
MEHMET ALİ ÖZTAŞKINÜYE
MUSTAFA GÜNAYÜYE
SOSYAL, KÜLTÜREL VE SPORTİF ETKİNLİKLER KOMİSYONU
FİGEN AKKARTALBAŞKAN
EZGİ DENİZ ÖZENOĞLUBAŞKAN YARDIMCISI
GÜLSİYE ATAMANSEKRETER
ADNAN ÇAĞANÜYE
ALİ ÖZDEMİRÜYE
DİLEK ÇALIKOĞLUÜYE
MURAT HAŞLAMALARÜYE
VURAL ÖZTÜRKÜYE
MESLEK ETİĞİ KOMİSYONU
EMİNE HANIM ARMAĞANBAŞKAN
BİRGÜL UÇARBAŞKAN YARDIMCISI
HANDE ÇİNGİGİRAYSEKRETER
CENGİZ KANATÜYE
SÜLEYMAN SARIÜYE
MEVZUATI DEĞERLENDİRME, MESLEKİ GELİŞMELERİ İZLEME VE ÜCRET TESPİT KOMİSYONU
OSMAN ERCAN NURFERBAŞKAN
ÖZLEM GÜRSOYBAŞKAN YARDIMCISI
SÜLEYMAN ARASSEKRETER
BARIŞ SARITAŞÜYE
BAĞIMLI ÇALIŞAN MESLEKTAŞLAR VE BÜRO ÇALIŞANLARI KOMİSYONU
ZELİHA BAYOĞLUBAŞKAN
NURAY AKSUBAŞKAN YARDIMCISI
SANİYE KAYASEKRETER
CEMAL YAVUZÜYE
ERCAN ÇAPINÜYE
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.