Bodrum Gündem

Erdoğan, Meral Akşener’e Aba Altından Sopa Gösterdi; Soylu ve Yıldırım’a Sahip Çıktı

Cumhuriyet tarihimizde, ya da, akl-ı baliğ olduğumdan bu yana,  ilk defa bir cumhurbaşkanının, bir siyasi parti liderine karşı bu kadar açık ve net bir şekilde tehditvari konuştuğuna şahit oluyorum. Bu benim, ülkemizin bir an önce tam demokrasiye dönme konusundaki umutlarımı yerle bir etti.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e karşı tehditvari sözler sarfedip, adeta aba altından sopa gösterdi.

Erdoğan, Meral Akşener’e Rize’de yapılan sözlü saldırılara dua etmesini  Rizelilerin efendi davrandığını savunarak, “…Dur bakalım bu ders daha birinci, Daha neler olacak neleeer…” dedi.

Bazı çevreler ise, Erdoğan’ın bu sözlerini, “Erdoğan Meral hanımı açık ve net bir şekilde tehdit etti” diye yorumladı.

Erdoğan, isim vermeden, Sedat Peker’in ifşaatlarına değinerek, bunların dış güçlerin oyunu olduğunu söyleyip, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tamayiyle arkasına olduklarını söyledi. Peker’in Binali Yıldırım’ın oğlu konusundaki iddialarını ise iftira olarak nitelendirip, “Binali Yıldırım’ı oğlu üzerinden vurmaya çalışıyorlar” dedi.

Ama kuşkusuz ki, yalnız bugüne değil, cumhuriyet tarihimize kara bir damga olarak geçecek sözler, ne yazık ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meral Akşener’e karşı sarfettiği tehditvari sözleri olacaktır. Yazık, yazık. Gerçekten çok üzüldüm.

26 Mayıs Çarşamba-Fatih Güllâpoğlu

Yorumlar