Bodrum Gündem

Ak Parti üyeliğimden istifa ediyorum ve hakkımı helal etmiyorum

Ak Parti üyeliğimden istifa ediyorum ve hakkımı helal etmiyorum

Mumcular Eski Belediye Başkanı AK Partili Kazım Avcı “Ak Parti üyeliğimden istifa ediyorum ve hakkımı helal etmiyorum” diyerek Ak Parti üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Çiçek Bozoğlu/ Bodrum Gündem

Mumcular Eski Belediye Başkanı AK Partili Kazım Avcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla üyesi bulunduğu Ak Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

Avcı açıklamasının başında “Benim için AK Parti artık AK değildir. Ülkemin Cumhurbaşkanından: “arkadaşlarımızın bir eksikleri bir hataları varsa bunlar da araştırılacaktır burası bir hukuk devletidir babam olsa bunu yapandan hesabını sorarım” demesini beklerken; Hak, Hukuk, Hakkaniyet ve Adalelet kavramlarının çok uzağına düşecek şekilde kısaca “arkadaşlarımıza sahip çıkıyoruz” dedi.”

Mahşerî vicdanda lekelenen insanların en azından aklanma ihtiyaçları olduğunu belirten Kazım Avcı açıklamasına şöyle devam etti “Ben 2000 yılında iktidar ortağı olan MHP’den istifa ederek “muhtar bile olamaz” denilen Tayyip Erdoğan’ın safına geçtim. Kendisiyle evinde yaptığım görüşmemde bana “Başkan, gençsin istikbalin var, bizim kuracağımız parti Bodrum’da karşılık bulmaz, tekrar seçilemezsin” diye uyardığında cevabım “ abi ben ikbal ve istikbal peşinde değilim, sizin davanız benim davamdır, biz İmam Hatipliyiz, seçilemezsem de Ulubatlı Hasan gibi şimdiden bayrağı dikmiş olurum” dediğimde, yerinden kalkarak bana sarılmıştı. Şahsen ben bu bilinç ve inançla katıldım onun hareketine.”

“Tayyip Erdoğan Sevdalısı Olmanın Bedelini Ödedim Siyasette…”

“Bu partinin içinde her kesimden kişiler vardı ve bunların karakter olarak en tehlikelisi Cemaat (sonradan Fetö) ile benim akepeli dediğim; ikbal, istikbal ve ihale peşinde koşan güya muhafazaKÂRlar olmuştur. “ diyen Kazım Avcı Ben Ak Partili ve Tayyip Erdoğan sevdalısı olmasının bedelini siyasi hayatında ödediğini “Sonradan terör örgütü olduğu anlaşılan cemaatin, şahsımın ayağını kaydırmak için hazırladığı kumpas soruşturmaları nedeniyle 4 ay tutuklu kaldım “örgüt lideri” suçlamasıyla. Var mı Muğla’da başka? Diyeceğim o ki ben, gerçek Ak Partili ve Tayyip Erdoğan sevdalısı olmanın bedelini ödedim siyasette.” cümleleri açıkladı.

Avcı açıklamasında İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili olarak ağır eleştirilerde bulunurken  “DP başkanı olan Süleyman Soylu 2008 yılında beldeme gelerek yaptığı konuşmasında Tayyip Erdoğan için “YOLSUZ, Baş HIRSIZ, onu yargılatacağım, hesap sormazsam namerdim vs. türlü hakaretleri savurduğu için kendisine tepki göstermiş, çok ısrar etmesine rağmen yanına bile oturmamıştım.

Acaba Tayyip Bey, çete lideri Peker’in söylediklerini sadece Peker mi biliyor sanıyor? Millet biliyor millet ve zaten bunlar kaç zamandır sokakta konuşulan şeylerdi. O sadece 20 senedir üzerine oynadığı At’ın kendisini tepmesi nedeniyle konuştu. “ dedi.

“Madem ki Reis Gereğini Yapmıyor Biz Bize Düşen Gereği Yapalım…”

Mumcular Eski Belediye Başkanı AK Partili Kazım Avcı, istifasının nedenlerini 3 maddede açıklarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaşanan son olaylarla ilgili işin gereğini yapmadığını belirterek “madem ki reis gereğini yapmıyor biz bize düşen gereği yapalım” dedi.

AK Partili Kazım Avcı açıklamalarına şu cümlelerle devam etti “Onun için biz, teşkilatları bu fetö iltisaklılardan ve akepelilerden kurtaralım diye çabaladık kongrelerde ama nafile. İddiam odur ki “Ak Parti şu haliyle ele geçirilmiş bir partidir”.  Yanlış  işler yapanların, kanunsuz iş yapanların koruyup kollandığı el üstünde tutulduğu bir parti görünümü vermektedir. Kaç seçimdir balkon konuşmasında “mesajı aldık gereğini yapacağız” deyip gereği yapılmamıştır. “Ömer’leri arıyoruz deyip, tek aday dayatma ve faşist yöntemleriyle Muaviye’ler atanmıştır kongrelerde teşkilatlara.”

Sonuç olarak diyeceğim şudur: Bana ve millete kumpas kuran FETÖ yapılanmasıyla mücadele etmek için 46 yaşımda ders çalışarak kazanıp okuduğum ve önümüzdeki ay diplomasını alacağım Hukuk Fakültesinde öğrendiklerimi bağımsız ve tarafsız olarak değerlendirdiğimde mezkur iddia ve ifşaatlarla ilgili

1- Süleyman Soylu’nun açıklamaları

2- Mehmet Ağar/Tolga Ağar iddiaları

3- Erkam Yıldırım hakkındaki iddialar ile ilgili olarak  Cumhurbaşkanımızın “bunlar bizim arkadaşlarımız, onların yanındayız” açıklamasıyla, haklarındaki şaibelerin kalkacağı, adaletin tesis edilmiş sayılacağı sanılmamalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir Hukuk Devleti ise,  her karanlık iş ve ilişki er geç aydınlanacaktır. Bu ayrı mesele

Ama asıl mesele benim için şudur: Adanmış bir ruh hali ile mücadele ettiğim hareketin, benim inandığım bir dava hareketi (Nebevî)  olmadığına şahit oldum bugün. Üzülerek gördüm ki biz ALDATILDIK. Bu nedenle, madem ki Reis gereğini yapmıyor biz bize düşen gereği yapalım:

Ak Parti üyeliğimden istifa ediyorum ve hakkımı helal etmiyorum. #RecepTayyipErdoğan

Yorumlar