Bodrum Gündem

Çökertme’deki Yangın Neden Çıktı

Bugün öğlen sularında Çökertme’nin Gökbel mevkiinde çıkan yangının o bölgede yapılmakta olan prefabrik ev inşaatındaki kaynaktan çıktığı iddia edildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Çökertme Bölgesindeki yangınla ilgili bölge sakinlerinden edinilen bilgiye göre yangın çıkış noktasında devam eden prefabrik ev inşaatında yapılmakta olan kaynağın sebep olduğu iddia edildi.

Gazeteci Fatih Bozoğlu’nun bölge sakinlerinden Yüksel Baş ile olan röportajın detayları şöyle;

Sayın Yüksel Baş bu yangın nasıl oldu?

Öğlen civarları idi. Boya yapıyorduk bir anda dumanlar çıktı. Sonra öğrendik ki kaynak yapıyorlarmış.

Prefabrik ev yapıyorlarmış orada iki kişi mi ne varmış. Kaynaklar yangın çıkarmış, otlara sıçramış sonra oradaki insanlar kaçmış zaten. Başıboş kimseye de haber vermiyorlar zaten.

O bölgenin yakılması ile imara açılır mı diye korkuyoruz.

Ben de kendi kendime onu sorguluyorum ama inşallah imara açılmaz diye düşünüyoruz.

Bu bölge tam olarak hangi bölge?

Çökertme bölgesi Arpabükü Kazıklı koyu. Zaten Millah İbrahim’e çıkıyor. Orada bir sarnıç var o sarnıcın orada çalışıyorlarmış zaten.

Orası da manzaralı mı

Müthiş manzaralı. Aslında çok şey derim de söylemeye gerek yok, düşman adam ve gerek yok. Orman Bakanlığı sağ olsun birkaç tane daha helikopter gönderdi galiba 4 oldu. Diğer tarafın önünü kesmişler zaten köylüler. Traktörleri ile falan sular dolu tankerlerle bekliyorlarmış. Çok fazla bir şey yok ama şu tepenin oralar bayağı fena. Şu an dumanının olduğu yoğun bölgeler oralar kötü ama umarım kontrol altına alınacak. Bir tek sıkıntı var rüzgar çok sert tersten tersten bir oradan bir buradan esiyor. Dün de bayağı sertti. “ dedi.

Yorumlar