Bodrum Gündem

Haziran ayı için normalleşme takvimi açıklandı

Haziran ayı için normalleşme takvimi açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabine toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Barlar ve gece kulüpleri açılmazken, meyhaneler ve içkili lokantalar saat 22:00’ye kadar hizmet verebilecek…

Bodrum Gündem Haber

Haziran ayı boyunca sokağa çıkma kısıtlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecek. Hafta sonu Cumartesi 22.00’den pazartesi sabahı 05.00’e kadar, Pazar gününün tamamını kapsayacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması olacak. Bu kararlar Temmuz ayında vaka ve vefat sayılarındaki değişimine, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecek.

Yeme-içme yerleri sabah 07:00 ile 21:00 saatleri arasında açık olup, masalara servis yapılabilecek. Yeme-İçme yerleri 24:00’e kadar paket servislerine devam edebilecekler. Bu mekanlar Pazar günü sadece paket servis hizmeti verecekler. Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasında yarından itibaren hizmet verebilecekler.

Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni bir düzenlemeye kadar devam ederken, Spor kulüpleri genel kurullarını haziranın ilk gününden itibaren, diğer kuruluşlar da ikinci yarısından itibaren gerçekleştirebilecekler.

Bu kararlara ek olarak; Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlaması en dikkat çeken karar olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar