Bodrum Gündem

Okullar açılacak mı?

Okullar açılacak mı?

Öğrenci, öğretmen ve velilerin en çok merak ettiği soru yanıtını buldu…

Bodrum Gündem Haber  

Haziran ayı itibarı ile yeni normalleşme süreci başladı. Milyonlarca öğrenci de okullarda yüz yüze eğitim takviminin nasıl işleyeceğini merak ediyor. 1 Haziran’dan sonra başlayacak olan kademeli normalleşme süreci ile ilgili bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “2 Haziran Salı günü itibariyle ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi’den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz…” dedi.

Böylelikle en çok merak edilen “2 Haziran’dan sonra okullar açılacak mı?” sorusu da cevap bulmuş oldu.

T.C. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sosyal medya hesabından paylaştığı basın açıklamasında şu ifadelere yer veriliyor;

*Ülkemiz genelinde Covid-19 salgın tedbirleri çerçevesinde kademeli normalleşme kapsamında 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacaktır.

*Diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir. 7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerimizde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecektir.

*Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarımızda yüz yüze eğitime 1 Haziran Salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı başlanacaktır.

*Okullarımızdaki yüz yüze eğitimlere katılım, isteğe bağlı olup “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu”ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleşecektir.

*2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecektir.

 

Yorumlar