Bodrum Gündem

BODER Ömer Faruk Tengiz’le Değişime Hazırlanıyor

BODER Ömer Faruk Tengiz’le Değişime Hazırlanıyor

Bodrum ve ülke turizminin öncü derneklerinden biri olan Bodrum Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER) 23 Haziranda yapılacak genel kurulunda büyük bir değişime hazırlanıyor.

Bodrum Gündem Haber

1989 yılında kurulan BODER’de dünyada değişen koşullara uyum sağlamak ve bölge turizmine yeni bir ivme kazandırmak isteyen genç turizmciler Ömer Faruk Dengiz başkanlığında oluşturdukları MAVİ listeyle seçim çalışmalarını başlattı.

Very Chic Otel CEO’su Ömer Faruk Dengiz 19 Mayıs günü adaylığını açıklamasının ardından bu kez yönetim kurulunu oluşturacak isimlerin bazıları ve davetlileriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Bodrum ve bölge turizmine yön veren tesisleri temsil eden BODER yönetimine aday ekip, üzerinde çalışılmış detaylı projelerle sektöre katkı yapmak için kolları sıvadı.

Turizmin yaşadığımız koşullardan dolayı önemli ölçüde değişim göstereceğini öngören Ömer Faruk Dengiz ve yönetim kurulu üyeliğine aday çalışma arkadaşları bu süreçte önceliği eğitime vermeye hazırlanıyor.

BODER Yönetim Kurulu başkanlığına aday olan Ömer Faruk Dengiz düzenlenen basın toplantısında kendilerini yola çıkaran süreci şu sözlerle paylaştı:

Bodrum turizmine yön veren arkadaşlarımızla bu kez elimizi taşın altına birlikte koymaya hazırlanan Mavi bir ekip olduk. Mavi Bodrum’un rengi, Mavi umudun rengi. Biz de geleceğe dair umudumuzu Mavi renkle paylaşalım istedik. Bu masada güçlü bir ekibimiz, arkamızda da bu ekibin gerçekleştireceği güçlü projelerimiz var. Bunların en başında da Bodrum Hotel Academy geliyor. Kendi binasına kavuşturmak istediğimiz BODER çatısı altında bir de mesleki eğitim ortamı yaratmak istiyoruz.

Yerel yönetimlerin ve ilişkili mesleki sivil toplum kuruluşlarının desteğine açığız. Biz de onlarla elimizden gediğince birlikte olmaya hazırız. Muğla Valiliği ve Bodrum Kaymakamlığıyla, Bodrum için gece gündüz çalışan belediyesiyle, meslek örgütleriyle ve daha onlarca sivil toplum kuruluşuyla iş birliği içinde olmaya her zamankinden daha fazla özen göstermek istiyoruz. Bodrum’u seven ve Bodrum’da iş yapan herkesle birlikte bu sorumluluktan taviz vermek istemiyoruz.

Bizleri bu Pandemi sürecinden güçlü ve başarılı bir şekilde çıkaracak hazırlıkları yapıyoruz. Biliyoruz ki, zaman alsa da o güzel günlerimize hep beraber geri döneceğiz. Bu toplantı vesilesiyle mevcut dönemin Başkanı Sayın Halil Özyurt ve Yönetim Kurulundaki değerli meslektaşlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Onlardan bu önemli sorumluluğu devralıp daha da yükseğe taşımak hepimiz için bir onur olacak. Arzumuz BODER seçimlerinde kazananın Bodrum ve turizm sektörü olmasıdır. Bizimle birlikte Bodrum’a katkı sunacak bu seçimde aday olan değerli meslektaşımız Itır Köylü’ye ve aday yönetim kurulu üyelerine de başarılar diliyorum.

Genç, vizyoner ve ufuk açıcı bir ekiple yola çıkacaklarını söyleyen BODER Başkan adayı Ömer Faruk Dengiz kuracağı yönetim kurulunda yer alacak çalışma arkadaşlarını da tanıttı.

Ömer Faruk Dengiz başkanlığındaki yönetim kurulunda Genel Sekreter ve Basın sözcüsü olarak görev almaya hazırlanan Bodrium Otel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin de basın toplantısında söz alarak uzun süredir üzerinde çalıştıkları projeler hakkında bilgi verdi.

Ev pansiyonculuğu gibi en temel başlangıç noktasından, en üst düzey uluslararası marka bilinirliliğine varan Bodrum otelcilik sektöründeki değişim ve dönüşüm kaçınılmazdır. Amacımız; Bodrum otelciliğinin temsil gücünün sadece kendi arasında mevzuat paylaşımından öteye taşımak istiyoruz. Her ev yapanın odasını veya evinin tamamını rahatça kiralayarak hak kaybına sessiz kalmayan bir yapı oluşturmak istiyoruz. Bu toplantıda sizlerle paylaşacağımız projelere önümüzdeki günlerde yeni yönetim kurulu üyesi adaylarımızın ismi ve projeleri eklenecek. BODER de bu dinamik ekiple Bodrum turizmi gibi hak ettiği büyüklüğe ve söz hakkına erişecektir. Sizlerle bu basın bülteninin ekinde paylaşacağız projelerimizi önümüzdeki kısa süreçte paylaşıp, yeni vizyonumuzu Bodrum ve kamuoyu ile paylaşmaktan onur duyuyoruz.

Ömer Faruk Tengiz’in projelerinin satış başları şöyle; 

KADIN GİRİŞİMCİLERLE BODRUM TURİZMİ BOYUT KAZANACAK

İşletmelerin sürdürülebilirliği için kadın girişimcilerimizin ihtiyaç duyduğu donanımları ve yeni bir vizyon kazandırmayı amaçladığımız ücretsiz hayat boyu eğitim programları oluşturuyoruz.

SEKTÖREL FUARLAR BODRUM TURİZMİNE KAYNAK OLACAK

Mesleğe yeni girecek arkadaşlarımızı sektörle buluşturacak Kariyer Fuarı başta olmak üzere ihtisas fuarlarını Bodrum’a kazandıracağız.

 BODRUM HOTEL ACADEMY İLE EĞİTİMLİ ÇALIŞANLAR

Sektörün ilgi alanındaki kritik konularda uzman iş ortakları ile düzenleyeceğimiz eğitim ve seminerlere ücretsiz katılım olanağı sağlamaya hazırız.

 HUKUKİ VE MALİ DANIŞMANLIK İÇİN YANINIZDAYIZ

Denetim, danışmanlık, finansal danışmanlık, vergi ve ilgili alanlarda hizmet sunan dünyanın önde gelen profesyonel danışmanlık şirketleri ile anlaşmaya hazırız.

 DİNAMİK SEKTÖR GENÇ BODER İLE GÜÇLENECEK

Sektördeki ailelerin 16 yaş ve üzerindeki genç çocuklarına turizmi sevdirecek ve onları sektöre kazandıracak programları güncel eğitimlerle özendireceğiz.

BİR SATIN ALMA PLATFORMUNDA BULUŞUYORUZ

Otellerimizin en çok ihtiyaç duyduğu araç ve gereçler için uygun fiyat avantajlarının sunulması için oluşturacağımız platform fiyat istikrarını da beraberinde getirecek.

  DANIŞMA KURULUMUZDA YERİNİZ HAZIR

Sektöre hizmet edecek projelerimizi hayata geçirmek için oluşturacağımız Danışma Kurulumuz deneyimiyle bizlere bu süreçlerde yol gösterecek.

 BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

Turizmin yapısı gereği birlikte ve zengin bir kadro ile yapılırsa güçlü olur. Biz de eski üyelerimizi yeniden kazanmak ve BODER’e yeni üyeler kazandırmak istiyoruz.

 BODER’E ÖZEL YENİ HİZMET BİNASI

Yıllardır hizmet binası olarak kullandığımız alan temsil ihtiyacını karşılamaktan uzak kalıyor. BODER’in kendine ait öz malı olan bir bina tahsisi için gerekli çalışmayı yapacağız.

ÖZEL DESTİNASYONLARA ÖZEL TANITIM

Avrupa, Ortadoğu, Rusya olmak üzere sektörde trend olan potansiyel destinasyonlara yönelik workshop ve toplantılara ev sahipliği yapılmasını sağlayacağız.

 SEKTÖRE YEPYENİ PLAN VE POLİTİKALAR GELİYOR

Bölgede faaliyet gösteren işletmelerin, yerel yönetimlerin de katkısı ile konaklama sektörüne yönelik stratejik plan ve politikaların oluşturulması öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.

2021 YILI AİDATLARIMIZA PANDEMİ MUAFİYETİ

Pandemi nedeniyle zor bir yıl geçirdiğimiz bu dönemde bir defaya mahsus alınabilecek olan bir kararla üyelerimize aidat muafiyeti ile katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

 BODER BÜROKRASİDE DE TEMSİL EDİLECEK

Ankara’da bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yakın bir temsilcilik kurarak üyelerimizin tesisleri için sınıflandırma, yatırım, teşvik alanlarında destek olmayı planlıyoruz.

BODRUM TURİZMİNİ ÖDÜLLENDİRECEĞİZ

Ve sonuç olarak zor ve yorucu geçen her sezonun ardından oluşturacağımız bir ödül programıyla hem eğleneceğiz, hem de emeklerimizin karşılığı çeşitli ödüllerle taçlandıracağız.

Yorumlar