Bodrum Gündem

Bodrum’da vefat eden Hasan Saltık bugün Kartal’da sırlanacak

Bodrum’da vefat eden Hasan Saltık bugün Kartal’da sırlanacak

Kalan Müzik’in sahibi ve kurucusu, müzik yapımcısı Hasan Saltık, Bodrum’da geçirdiği kalp krizi sonucu 57 yaşında hayata gözlerini yumdu. Saltık için bugün Kartal Cemevi’nde yapılacak cenaze töreninin ardından sırlanarak Hakka yürüme erkanı düzenlenecek.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

1964 Tunceli doğumlu olan Kalan Müzik’in kurucusu, binden fazla albümün yapımcısı Hasan Saltık’ın cenaze töreni bugün saat 13.00’te Kartal Cemevi’nde yapılacak. Saltık’ın cenazesi Alevi inancı gereği Kartal Cemevi’nde yapılacak tören sonrası sırlanarak Hakka yürütme erkanı düzenlenecek.

Hasan Saltık, Yalıkavak istikametinden Bodrum istikametine aracı ile seyrettiği sırada geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirmişti.

Yoldan geçen vatandaşların Saltık’ın durumunu fark etmesi ile olay yerinden geçen ambulansla  Acıbadem Hastanesi’ne kaldırılan Hasan Saltık, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Saltık’ın ölümü başta ailesi olmak üzere sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğdu.

Hasan Saltık Kimdir?

Klasik Türk müziği ile Anadolu, Kafkas ve Balkan halk müziklerinin nadide örneklerini derleyerek, müzikseverlerle buluşturan Saltık, 1964 yılında Tunceli’de dünyaya geldi.

İlköğrenimini Tunceli’de, orta öğrenimini ise İstanbul’da tamamlayan Saltık, İstanbul Devlet Konservatuvarında başladığı obua eğitimini ekonomik güçlükler nedeniyle yarım bırakarak Suadiye Lisesine devam etti.

Amcasının oğlu Rahmi Saltuk’un plak şirketinde dört yıl çalıştıktan sonra 1992 yılında Kalan Müzik’i kuran Hasan Saltık, unutulmaya yüz tutmuş arşivlik kayıtlarını elinde bulunduran koleksiyonerlerden ve eski müzisyen ailelerinden derlediği etnomüzikolojik çalışmalar için de önem taşıyan eserleri “Kalan Müzik” etiketi altında yayınladı.

 

Yorumlar