Bodrum Gündem

Çevre Felaketleri, Betoncuya Çevreyi Emanet Eden Zihniyetin Sonucudur

İşi beton dökerek konutlar, siteler yapmak olan eski Toki Başkanı’nı aynı zamanda Çevre Bakanı yapan zihniyetin sonucu çevre felaketleri olacaktır tabii ki. Marmara da kusar, Ergene’de ve Ergene gibi onlarca akarsuyumuz da siyah akar!

Hesapsız kitapsız HES’lerle akarsularımızın dengesini alt üst eden; toprağı altına çevireceğiz diye zehirli siyanürü toprakla buluşturan; işi yalnızca beton rantı olan; kendi işlerini denetlettirmedikleri gibi, kimyasal fabrikalardan, zararlı atık üreten fabrikalara kadar yüzlerce, binlerce küçük, orta boy ve büyük boy sanayi firmalarını da büyük bir aymazlıkla kontrol etmeyen, denetlemeyen 20 yıllık AKP iktidarının sonucudur; yaşadığımız tüm bu çevre felaketleri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan inanılmaz bir şekilde bu felaketlerden sahillerdeki CHP’li belediyeleri sorumlu tutmadı mı; buna da hakikaten pes doğrusu! Üstelik Marmara denizini en çok kirleten İstanbul ve Kocaeli illeridir. Yahu CHP daha dün İstanbul’u aldı. 25 yıldan bu yana İstanbul’u yöneten AKP değil miydi? Kocaeli’yi, Bursa’yı yıllardan beri AKP yönetmiyor mu? Yahu Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre, çevreyi koruma görevi Çevre Bakanlığı’nındır. Gerçekler bu kadar da saptırılır mı? hayret ki, hayret; pes ki, pes!

AKP iktidarının 20 yılllık sorumsuzlukları bu ülkeyi çevre felaketleri ile karşı karşıya bırakmıştır. Bu ülkenin çocuklarının geleceğini kararttınız. Nokta. 5 Haziran 2021-Cumartesi-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar