Bodrum Gündem

Erzin Hattuşatermal Günleri’ 2021 –  Muhsin Durucan Bodrum Gündem yazıları

Erzin Hattuşatermal Günleri’ 2021 –  Muhsin Durucan Bodrum Gündem yazıları

Amanos Dağları Eteğinde

Amanos Dağları eteğinde
Çatı Restaurant’ta olmak,
Tuğba’nın sunduğu tepside
Türk kahvesi lezzetini almak!

Güneş pırıl pırıl, esinti hoş,
İki gözümle gönlü doyurmak.
Havuzlar yetim, öksüz, bomboş
Mevcut ortamda mutluluğu bulmak!

Çevre, çimen yeşili özgün örtüde
Bir bakıma arayıp Mevla’yı bulmak,
Has mı has yöreye özgü görüntüde
Zeytinli narenciye kokusunu solumak.

Gözlerde sere serpe Erzin ile Osmaniye
İleride Akdeniz suları türkuaz kıvamında
Erzin Hattuşa’da olabilmek zevki her saniye
Kuşkanadı uçmak hülyası, şimdi tam zamanında.
Bir fırsatını bulup Amanos Dağları eteğinde olmak.

Muhsin DURUCAN

***

Şiirleştirdiğim üzere; doğası, sıcağı ve esintisinden hoşlandığım Erzin Hattuşa Termal’e birkaç yıldır gitmeyi alışkanlık edindim. Bu yıl pandemi ortamı da olsa, İstanbul’dan gidişim zor olmadı. Adana Havaalanı’ndan Yüreğir Otogarı’na, oradan Erzin ve Hattuşa’ya… Evet, 17-24 Mayıs 2021 tarihlerinde konaklamak amaçlı bir akşamüstü Hattuşa Termal’de oldum.

Yetkili görevlilerden Başar Özarslan ve Kazım Ertaç’ın çabalarıyla isteğime uygun oda bulmak nasip olabildi. Mevsim, tam anlamlıyla ilkbahar… Beş yıldızlı büyük otel özelliği mevcut… İlk devre olduğundan müşteri azar azar geldi. Zaman zaman küvette tavalandım! Günler çabuk ve zevkli geçti! Sabah yürüyüşlerimi sürdürdüm.  Çevre gezisi sırasında İçmeler’de  Mustafa Yıldırım ile konuştuk, nar ekşisinden tattım, kısa ve öz söyleşimiz sürdü.

Kazım Ertaç’ın okul müdürü olan benim öğretmen okulu arkadaşım İlhan Kalender ve eşi ziyarete geldiler, ilgi gösterdiler. Teşekkür ederim. Az zamanda okul yıllarına ilişkin çokça ve özlemle konuştuklarımız oldu.

***

Dönüş, sıkıntılı geçti. Demeden edemem! Kısaca değinmek isterim: Erzin’de minibüsünden sabah yer ayırttığım Şoför Ömer, yeri başkalarına sattığından, seçenek olarak Osmaniye tercih edildi.

Osmaniye Otogarı çevresinde turlayan Besni otobüsüne görevliler bir şekilde ulaştırdı. Koltuklar dolu! Israrlara rağmen araç Mersin Otogarı’na girmedi. Kaçak bir seçimle yolcularını Mersin girişinde indirdi!

Oradan Erdemli minibüsü ve devamında Silifke minibüsü… Önceden yer ayırttığım Silifke Otogarı’ndaki yazıhane görevlileri, bir yanlış anlaşma olduğunu belirterek yeri bir başkasına sattıklarını belirttiler! Haydaaaa! Diyebildim! Günün son dakikalarında yoldan geçen Öz Bingöl otobüsüne bindirildim. Koltuklarının dolu olduğu gece yolculuğu sürdürdüm. Günün iç ısıtan ısısı ve aydınlatan ışığıyla Saat: 07.00’de Antalya Otogarı’ndayım.

Muğla’ya öğleden önce otobüs olmadığından bir minibüsle öğleye doğru Fethiye’ye geldim. Bu arada yolda verilen kısa molada ekmek arası köfteyle iki bardak leziz çayı içtim. Fethiye Otogarı’nda şehirlerarası otobüslere almadılar. MBŞB yazılı midibüslere para vererek binmek zorunda bırakıldım. Dört saat sonra Muğla… Çayımı yudumladıktan sonra MBŞB yazılı midibüsle Milas’tayım. İstanbul’u gerçekten arar oldum. Büyükşehir sıfatlı illerimizde kuralsızlık egemen…

Yine dopdolu minibüs ile Boğaziçi Mahallesi’ne gelebildim. 32 saatlik yolculuk sonrası Gültan Sitesi’ndeki konuta girdiğimde hayli yorgundum! Ayaklarımın şiştiğinin ayırdına vardım! Evet, araçlar dolu, fiyatlar katlanmıştı! İnsanımızsa kalite aşınmasına uğramıştı.

***

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.