Bodrum Gündem

İdyma Antik Kenti kazı çalışmaları devam ediyor

İdyma Antik Kenti kazı çalışmaları devam ediyor

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Ula Belediye Başkanı Özay Türkler ve AK Parti İlçe Başkanı Özer Yılmaz ile ziyaret ettiği İdyma kazı alanında Kazı Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir Baran ve Yardımcısı Dr. Nil Dirlik ’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bodrum Gündem Haber

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan;“İdyma Antik Kenti kazı çalışmaları bittiği zaman Sakin Kent Akyaka’mız doğal güzelliklerinin yanı sıra, sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliklerle de turizmde önemli bir merkez haline gelecek.” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan;  Muğla’nın turizm ve tarım şehri olduğu kadar tarihi ve arkeolojik anlamda önemli bir tarihi geçmişi olduğuna işaret ederek,  “Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret ettim. Ziyaretimde Muğla turizmini ve Muğla’mızda devam eden kazı çalışmalarını da konuştuk. Hedefimiz Muğla’mızda devam eden arkeolojik kazıların yılın 12 ayında da devam etmesini sağlamak” dedi.

Milletvekili Gökcan: Akyaka’nın Tarihi Ve Kültürel Zenginlikleri Gün Yüzüne Çıkartılıyor.

Milletvekili Gökcan, Akyaka Ortaçağ Kalesi’nde sürdürülen kazı çalışmalarının rahmetli Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya döneminde başladığını anımsatarak, şunları söyledi: “Öncelikle İsmail Akkaya Başkanımızı rahmetle anıyorum. Ula Belediye Başkanımız Özay Türkler, rahmetli başkanımızın başlattığı çalışmalara destek vermeye devam ediyor. Bizler de Muğla Milletvekilleri olarak ilimizde devam eden arkeolojik kazılara destek olmaya devam edeceğiz. Bu kazılarla Akyaka’nın sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikler gün yüzüne çıkartılıyor.  İdyma Antik Kenti kazı çalışmaları bittiği zaman Sakin Kent Akyaka’mız doğal güzelliklerinin yanı sıra, sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliklerle de turizmde önemli bir merkez haline gelecek.

Muğla’mızın sahip olduğu arkeolojik zenginlerin tanıtımına yönelik çalışmalara aralıksız devam edeceğiz.

Muğla’mıza kazandırılacak olan bu güzel projede başta Kültür ve Turizm Bakanımız olmak üzere, Muğla Valimiz Orhan Tavlı’ya, Ula Belediye Başkanımız Özay Türkler’e,  kazı ekibine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Muğla’mıza,  Ula’mıza hayırlı uğurlu olsun.”

Tarihi Konaklar Restore Ediliyor

Ula Belediye Başkanı Özay Türkler ise ilçede devam eden kazı çalışmalarına bölgenin doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi güzelliklerin de olduğunu göstermek açısından son derece önem verdiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletvekilimiz Yelda Erol Gökcan, bu süreçlerde bizden desteğini esirgemedi. Her zaman Ula ilçemizde hayata geçecek çalışmalara destek verdi ve vermeye de devam ediyor. Kendisine şahsım ve Ula’lı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.