Bodrum Gündem

Çevre gününde Adaboğazı Temizlendi



İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, TURMEPA & Deniz Temiz Derneği Bodrum Şubesi, Milta Bodrum Marina ve Bodrum Amerikan Hastanesi 05 Haziran Dünya Çevre Gününde Adaboğazını temizlediler.

Bodrum Gündem Haber

Çevre temizliği bilincinin artırılmasını ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir sahil ve çevre bırakılmasını hedefleyen kurumlar İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, TURMEPA & Deniz Temiz Derneği Bodrum Şubesi, Milta Bodrum Marina ve Bodrum Amerikan Hastanesi temiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirerek sosyal farkındalık ile 05 Haziran Dünya Çevre Gününde Adaboğazı’nda hem deniz dibi hem karadan kapsamlı bir temizlik yaptılar.   Çevreyi koruma bilinciyle hareket eden kurumlar çalışanlarının iş birliğinde pandemi tedbirleri de gözetilerek  bir ekip çalışması oluşturuldu.

Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’da katıldı. Kurumlara teşekkürlerini ileten Başkan Aras “Daha temiz aydınlık gelecek yarınlarımız bizlerin imzasıyla olacak.” dedi.

İşbirliği içinde hareket eden kurumların yönetimi ve çalışanları Bodrum’un en çok rağbet gören plajlarından biri olan Bitez Adaboğazı plajına atılan ya da rüzgarlarla gelen plastik, ambalaj  ve sigara atıklarını toplamak için gönüllü oldu. TURMEPA Bodrum Şube RIVA-1 Katı Atık Alım teknesi ile atıkları ayrıştırarak gerekli yerlere ulaştıracak. Milta Bodrum Marina bünyesinde Deniz Ambulansı ve Yangın Söndürme teknesi ile de denizden Adaboğazı’na görsel şovuyla temiz bir geleceğe imza atılmış oldu.

Yeni Sıvı Atık Alım Teknesi Yolda

İMEAK DTO Bodrum Şube ve TURMEPA & Deniz Temiz Derneği Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç Deniz Temiz Derneğine bağlı Yeni Sıvı Atık Alım teknesinin de Bodrum’a doğru yola çıktığını belirterek ifadelerine şu şekilde devam etti; Dünya Çevre Günü kutluyor muyuz temizliyor muyuz? Nasıl bir deniz bırakıyoruz? Bunun için neler yapıyoruz? Bunlar hep sürekli tartıştığımız konular ama biz yine de yaşadığımız bölgeyi ekmek yediğimiz bölgeyi ülkemize katma değer verdiğimiz bu coğrafyalarda bunlarla bu denizin dibini denizin üstünü temizlemekte mükellefiz.”

Bodrum’dan Başlıyoruz Temizliğe

Başkan Dinç “Bizden sonraki gelecek nesillere örnek olmak istiyoruz. Yaşadığımız bu bölgeyi en azından nasıl kirletmemeyi öğretmeye çalışıyoruz. Ne derece başarılı oluyoruz o da tartışılır. Böyle bir günde yine hem algı yaratmak  hem de gelecek nesillerimize örnek olmak adına sağ olsun çok önemli iki kuruluşumuzla beraber çalışıyoruz, onlara da teşekkür ediyorum.” dedi.

Denizcimiz Ekmek Yediği Yeri Kirletmez

Muğla Bölgesinde ki denizlerde coğrafyanın yapısı da çok önemli olduğunu körfez olarak kuytu olarak kalan koyları temizlemenin biraz daha zor olduğunu belirten Başkan Dinç “Biz Bodrum yarımadası olarak adından da anlaşılacağı gibi yarımada olmanın avantajını yaşıyoruz. Ama bu avantaj demek değildir ki denizlerimizi yaşadığımız bölgeyi kıyılarımızı temiz tutmayacağız. Ülkemizin Akdeniz çanağında ki en güzide koyları en güzel yerleri Muğla’da. Dünya bu koylarda gezmek istiyor vakit geçirmek istiyor. en güzel tatillerini bu bölgede yapmak istiyor. Bizler karadan denizlerimizi korumanın, nasıl koruyabiliriz onun gayreti ve çabası içerisindeyiz. Biz denizciler olarak zaten bu bilince sahibiz ve ne gerekiyorsa gerek devletimizin koymuş olduğu kurallar gerek dünya çevre örgütünün koymuş olduğu kurallara harfiyen yerinde uymaya çalışıyoruz. Denizcimiz ekmek yediği yeri kirletmez.”

İMEAK DTO Bodrum Şube Başkanı Orhan DİNÇ, Bodrum Amerikan Hastanesi çalışanları, TURMEPA Bodrum Şube ve Milta Bodrum Marina, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesinin de destekleri ile  düzenli aralıklarla bir araya gelerek Bodrum’ın farklı lokasyonlarında çevre temizliği hareketini devam ettireceğini de belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.