Bodrum Gündem

İYİ Parti’den Yalıkavak Küdür’de Çevre Günü Etkinliği

iYi Parti Bodrum İlçe teşkilatı 5 Haziran Dünya Çevre Gününde Küdür yarımadasında sahil temizliği gerçekleştirdi.

Bodrum Gündem Haber

iYi Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, İYİ Parti Bodrum ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Onur Şahbaz, İYİ Parti Bodrum Meclis Üyesi Özlem Özdemir, İYİ Parti Bodrum Gençlik Kolları ve iYi Parti Bodrum Yönetim Kurulu Üyeleri Küdür yarımadasında sahil temizliği yaptı.

İYİ Parti olarak Tüm Türkiye de il ve İlçe teşkilatlarıyla birlikte eş zamanlı olarak 5 Haziran Dünya Çevre Gününde Ülke insanının dikkatini çevre ve doğaya yapılan saldırılara dikkat çekmek için ve farkındalık yaratmak için bu etkinliği yaptıklarını ve Parti olarak sahil temizleme etkinliğine Küdür sahilinden katıldıklarını belirten iYi Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber açıklamasına şu ifadeler ile devam etti; “Ülkemizde daha fazla kazanç uğruna yapılan doğa tahriplerinin ürkütücü boyuta ulaştığını her geçen gün endişe ile gözlemlemekteyiz. Bodrum’da da geçmişten bu yana mevcut olan kaçak yapılaşma, orman alanlarının tahribi, atık sorunu gibi sorunlara ilave olarak artan nüfus yoğunluğunun da etkisiyle sınırlı kaynakların sınırsızca tüketilmesi, kontrolsüz yapılaşma ile hayvanların yaşam alanlarının yok olması, bilinçsizce yapılan deniz avcılığı ile üretim çiftliklerinin yarattığı kirlilik, tekne sintine sularının denetimsiz bir şekilde denize bırakılması ve çözülemeyen trafik sorunu ile gürültü kirliliği gibi geri dönüşü olmayan çevre tahribatına neden olacak bir takım yeni sorunlar da baş göstermeye başlamıştır.”

Denizlerimiz Ölüyor

iYi Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber “Günlerdir Marmara Denizi’ndeki ölümcül “deniz salyası” salgınını çaresizlik içinde izliyoruz. İlk etapta Şarköy ve civarında görülen ve hızla tüm Marmara ve kuzey Ege’ye yayılan deniz salyası konusunda bakanlık ve muhatapları tarafından tek bir açıklama yapılmadı.  Uzmanlar konuşuyor, muhalefet konuşuyor, çevreciler konuşuyor, vatandaş konuşuyor ama Çevre Bakanı “tweet” atıyor. Onlar sosyal medya hesapların da paylaşım yaparken denizlerimiz ölüyor!” dedi.

Yetkilileri Göreve Çağırıyoruz

Küdür yarımadasında olma sebebi Bodrum da son korunacak birkaç yerden biri olarak kalmış bu güzel bölgenin Doğasını, bitki örtüsünü, deniz dibi çeşitliliğin, florasını ve Akdeniz Fokunun da yaşam alanı olmasından dolayı seçtiklerini önümüzdeki hafta da çevre etkinliklerine gençlik kollarıyla birlikte devam edeceklerini ifade eden Başkan Kanber “Bizler Doğasever olarak Bodrum yarımadasının da Marmara denizinin uğradığı akıbete uğramaması için şimdiden önlem alınması gerektiğini düşünüyor ve yetkilileri göreve çağırıyoruz. Buradaki asıl mesele; ülkemizin taraf olduğu uluslararası anlaşmaların uygulanmaması ve kamu denetimini bir kenara bırakın bizatihi bakanlıklar tarafından verilen yasaya aykırı izinlerle çevre tahribatının örtülü olarak desteklenmesidir.” dedi.

Nevzat Kanber’in 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile ilgili yaptığı açıklama “Buna karşı ancak çevreyi koruma bilincini yaygınlaştırarak ve bu bilinci kendi yaşamlarımıza entegre ederek karşı koyabiliriz. Biz ülkemizi dünyanın atık deposu yapmak isteyen zihniyetin tersine bugün bu sahilden topladığımız bir sigara izmaritinin bize yaşam olarak geri döneceğinin farkındayız.Biz kim miyiz? Biz İYİ Doğa ve İYİ Çevre Dostuyuz!  5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlu olsun.” cümleleri ile sona erdi.

Küdür yarımadasında gerçekleştirilen sahil temizliğinde İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun; “Gönül isterdi ki daha iyi şartlarda çevrenin ve doğanın korunduğu denizlerin kirlenmediği bir  5 Haziran’ı  çevre bilinci oluşmuş bir toplum olarak kutlamak. Bugün gelinen noktada Türkiye olarak ciddi sorunlarımız var. Marmara Denizi’ndeki Deniz salyası istilası,  Ege Akdeniz’de ki denizlerimizin karadan denize doğru ciddi anlamda kirlenmesi,  iklim değişiklikleri, atıksuların arıtılmadan denize bırakılması.” dedi.

İnsan Nüfusumuz Artıyor Çevre Ve Doğa Değerlerimiz De Buna Ters Orantılı Azalıyor. 

İnsanoğlu olarak bu dünyada yaşayanlar olarak çevre ile doğa ile barışık bir şekilde sürdürülebilir politikalar geliştirip çevreyi  ve doğayı korumamız gerektiğini ifade eden Tosun şöyle konuştu; “2030 yılından sonra buraların 4 derece daha sıcak olacağı yaz aylarında iklim değişiklikleri sonucu bilim insanları tarafından sık dile getiriliyor.  5 Haziran’da Türkiye’nin birçok yerinde ben görüyorum iyi niyetli girişimler yapılıyor. Biz parti olarak  doğa ve çevre politikalarımız  ülke genelinde sürekli toplantılar yapıyor sürekli çalışmalar içerisindeyiz.  Yeni bir partiyiz ve bu konuda daha  bilinçli davranmaya çalışıyoruz. 5 Haziran’da Dünya Çevre Günü vesilesi ile bir araya gelinen bir etkinlikten öte yılın 12 ayı çevreye doğaya sahip çıkan tahrip etmeyen vahşi yapılaşmanın vahşi Madenciliğin  önüne geçen Hidroelektrik santrali  yapmaya çalışmayan bir anlayışla Devleti yönettiğimiz gün  daha mutlu olacağız.”

Mehmet Tosun açıklamasına “İlçe Başkanım Nevzat Kanber’e,  kadın politikaları başkanlığımıza,  meclis üyelerimize,  gençlik politikaları başkanımıza çok teşekkür ediyorum.  İyi Parti bundan sonra çevre ile doğa ile  ilgili konularda da  duyarlı olmaya,  sesini yükseltmeye her konuda devam edecek.” cümleleri ile sona erdi.

Çevre Konusundaki Hassasiyet  Çok Önemli

Bu etkinliği  düzenleyen düzenleme konusunda öncülük yapan hem genel merkeze hem de ilçe teşkilatına teşekkür ederek cümlelerine başlayan İYİ Parti Bodrum ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Onur Şahbaz “Bu dünyada gündelik anlık maddi  hırslarla ve çıkarlarla çıkar amaçlı çalışmalarla hızla büyüyen hızla kalabalıklaşan insan topluluğunun  gelecek  nesillerde sağlıklı bir hayat sürebilmesi için bu konudaki hassasiyeti topluma özellikle çocuklara yayılması gerekiyor.” dedi.

Aslında Sinyal de Veriyor “Ben Ölüyorum” Diyor

Ben ölüyorum diye bağıra bağıra bize mesaj vermeye çalıştığını doğaya dünyaya biraz kulak vermemiz gerektiğini ifade eden Şahbaz sözlerini şu şekilde tamamladı; Marmara Denizi’ndeki Deniz salyası  bunun en önemli örneklerinden bir tanesidir. Türkiye’nin her yerinden özellikle Türkiye diyorum dünyanın diyemeyeceğim dünya bu konuda bizden biraz daha fazla hassasiyet gösteriyor. Bizler Kadim geleceğimiz gereğince doğa ile barışık iç içe yaşayan bir milletin temsilcileriyiz. Orta Asya’dan itibaren göç eden Türk toplumunu düşündüğümüzde doğa ile iç içe geçmiş ağacı kendisine sembol edinmiş hayat ağacını aslında doğayı  bir anlamda kutsal kılmış bir milletin torunları olarak bu hassasiyeti hızla çocuklarımıza hem öğretmeliyiz hem de onlara yaşanabilir bir dünya bırakmak  için gereken çabayı göstermeliyiz.” 

Doğa Olmazsa Olmaz Diyorum

iYi Parti Bodrum İlçe teşkilatına, genel merkeze böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür eden Doğayı korumalıyız, Doğa olmazsa olmaz cümleleri ile sözlerine başlayan İYİ Parti Bodrum Meclis Üyesi Özlem Özdemir ise “Bu konuda da günümüz  dünyasında  küresel ısınmanın bu kadar tehdit edici  sınırların noktalara geldiği bir dönemde kesinlikle üstümüze düşen doğa ile uyumlu,  doğanın imar planından tutun kullandığımız evdeki eşyalara yiyeceklere  kadar her anlamda organik gıdaların daha öne çıktığı  geri dönüşümde  çöpün kullanıldığı ve değerlendirildiği denizlerimizin daha temiz ve daha dikkatli kirletilmeden kullanıldığı korumacı bir politika ve yaklaşımla  hep birlikte dikkatle bu dengeyi kurmamız gerektiğine inanıyorum.  Daha güzel,  daha mavi yeşil günlere.” dedi.

Yorumlar