Bodrum Gündem

CHP’ye Birkaç Önemli Tavsiye

Erken seçim olmasa bile, 2023 seçimleri için beyinlere yerleşmek için artık daha etkili ve etkisi kalıcı propagandalara başlama zamanı geldi.

Bunun için, “Nasıl?” sorusunun yanıtlanması gerekiyor.

Yanıtlamaya başlayayım:

1- Slogan içeren cümleler için çok çalışılmalı ve akıllara kazınacak ve hem çağdaş hem de güncel içerikli sloganlar bulunmalıdır. Karşı tarafın çok sayıdaki özellikle yalana dayalı propagandalarını unutturmak ancak böyle mümkün olabilir.

Örneğin Efes Pilsen biralarının, “Bira bu kapağın altındadır” sloganı beyinlere kazındı ve çok uzun bir süredir hala etkinliğini koruyor.

2- Hangi katmandan kimle konuşsam, en çok beklenen şeyin, “Akılcı çözüm yolları” eksikliğinin giderilmesi olduğunu dinliyorum.

Tabii bunun eksikliği; karşıdakiler tarafından yaygın olarak, “Şimdi hiç değilse yöneten biri var, bunlar hangi çözümü üretebilir? Bunlarda sadece lâf var…” şeklindeki bir propagandanın, kısmen de olsa, hala başarılı olmasını sağlıyor.

Ve karşı taraf bunu, düşünülenden çok daha fazla kullanıyor.

3- Bugün en önemli seçmen kitlesinin; gençler, kadınlar, emeķliler ve işsizler olduğundan hareketle, bu katmanlar için çarpıcı ve “Net” çözümler kamuoyu ile akılda kalıcı kısa cümleler ile paylaşılmalı ve sürekli tekrarlanmalıdır.

4- Sedat Peker’in açıklamalarıyla iyice gün ışığına çıkan siyasetteki kirlenmeyi, tencere-tava çalma, ışık açıp kapama, ıslıklama vs. gibi toplumsal eylemlerle protesto etmeye ön ayak olmak gerekir. Ki sosyal medya ile bunu organize etmek son derece kolaydır.

5- Vitrine daha enerjik ve daha kısa, daha etkileyici cümlelerle konuşabilen, coşku verebilen partilileri çıkarmalısınız.

Parti sözcünüz Faik Öztrak bu konuda çok yetersiz kalmaktadır. İyi bazı cümleleri bile yanlış ve etkisiz vurgulamalarla güme gitmektedir. Kafiyeler kurma gayretleri ise çok çocuksu kalmaktadır.

Kendisinin değerli bir politikacı olduğundan dolayı kuşkumuz yok. Ama parti sözcülüğü için çok yanlış bir isimdir. Bu yanlışlığı acilen çözmenizi öneririm.

 

8 Haziran 2021-Salı-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.