Bodrum Gündem

Eşik, 10-22 Haziran tarihleri arasında sanatseverleri bekliyor

Eşik, 10-22 Haziran tarihleri arasında sanatseverleri bekliyor

Sanat dolu günler, Milta Bodrum Marina’da Osmanlı Tersanesi kaymakamlık Sanat galerisinde devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

Devlet Resim ve Heykel yarışması başarı Ödülü  ve Yunus Ensari Resim Yarışması Mansiyon Ödülü sahibi Nurhayat Güneş’in uzun tren yolculuklarından ilhan alarak yarattığı “Eşik” isimli resim sergisi 10-22 Haziran 2021 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçı son dönemde eserlerini yol kavramı üzerine kurgulamıştır. Sanatçıya göre yollar, bir yerden bir yere ulaşmayı sağlayan, bağlantıyı temin eden metaforik anlamda bir eşiktir. Eşik, görülmeyen ve bilinmeyene şekil veren, bizi geçmişten geleceğe taşıyan şimdiki zaman gibidir. Yaşamın bir katmanından diğer bir katmanına ileten ve şekillenmeye aracılık eden ara bir mekandır. Geçişler sağlayan ve sınırları eriterek sorgulama mekânı sunan, bitirmek yerine bilinmeyen yeniliklere ve anlamlara bizi yaklaştıran mekan… Hem belli hem belirsiz; hem canlı hem cansız; hem dingin hem gergin; hem susan hem de konuşan…

Sanatçı, kendi yaşam sorgulamaları odağında yol kavramı için kullandığı eşik metaforunu, demir yolları aracılığıyla tuval üzerine karışık teknikle desen etkisinde aktarmayı tercih etmiştir. Bu tercihinin sebebi, ilk yolculuğunun trenle başlamasıdır. Ailesi ile birlikte 1978 yılında trenle Kars’tan İzmir’e göç eden sanatçı, bunu bir eşik olarak kabul etmiştir. Bu eşik, yaşam tarzı, sosyal ve kültürel gelenekler, yakın ve uzak akrabalar gibi birtakım şeyleri geride bırakmayı içerirken öte yandan bambaşka bir hayatın da kapılarını aralamıştır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.