Bodrum Gündem

Efnan Ezenel’i imza gününden dostları yalnız bırakmadı

Efnan Ezenel, “Bir Gece Yarısı Papatyası” şiir kitabı ile ilgili şiir dinletisi gerçekleştirdi. Dinletide konuklarına şiirlerinden seçmeler okuyan Ezenel, kitabını da imzaladı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

11 Haziran Cuma günü Turgutreis’te ki imza ve söyleşi gününde şiir severler ve dostları Efnan Ezenel’i yalnız bırakmadı.

Genç şair etkinlikle ilgili olarak “ Sun Set Lounge ‘da gerçekleşen imza günüme katılan tüm dostlara ve yanımda olmasalar da gönlümde olan uzaklardaki güzel dostlarıma ve sevdiklerime tek tek çok teşekkür ederim. Sun Set ailesine ve profesyonel çekimi ile bu günü fotoğraflayan sevgili Dost Berkin Tunçar’ a çok teşekkür ederim.” Dedi.

Efnan Ezenel;1987 yılında Eskişehir’de doğan Ezenel lise yıllarında Bodrum’a taşındı. Bodrum’un maviliğinin büyüsü ile şiirler yazmaya başlayan Ezenel 2005 yılında Isparta Süleyman Demirel Üniversite’sinde Turist Rehberliği bölümünü okuyarak uzun yıllardır Türkiye genelinde mesleğine devam etmektedir. 2008 yılında edebiyata ve yabancı dile olan ilgisi nedeniyle tekrardan üniversiteye başladı ve 2014 yılında Hacettepe Üniversitesi, Fransız Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Turizm Fakültesinde Yüksek Lisansını tamamlayarak, doktora eğitimine devam etmektedir. Bu süreçte şiirler ve öyküler yazdı. Kanguru Yayınlarının sahibi değerli yazar ve şair Aydın Şimşek tarafından
verilen dersler ile Eskişehir Kadın Yazarlar Atölyesinde ayrıca ilk öykü deneyimlerini edindi. Deliler Teknesi Edebiyat Dergisinde ve Eskişehir Sanat Derneği Edebiyat Dergisinde şiirleri ve öyküleri yayınlanmakla beraber, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından basılan atölye kitabında da kısa öyküleri yer almaktadır. Beyinden Rahme Türkiye kitabında ise değerli toplumcu yazar Feraye Sünev Çokgürses tarafından paylaşılan bir şiiri yer almaktadır. 2019 yılında Bodrum’un ilk antolojisi olan “Bodrum Şairleri Antolojisi”nde şiirleri bulunmaktadır. 2020 Yılı’nda “100 Şiirde Bodrum” adlı şiir antolojinde de son yazdığı şiiri yer almaktadır. “Bir Gece Yarısı Papatyası” şiir kitabının yazarıdır. 2020 yılı Eylül ayında “Bir Ustanın Balıkları” adlı kısa öyküsü ile katıldığı II. Kral Midas Öykü Yarışmasında Eskişehir Sanat Derneği tarafından Mansiyon Ödülüne layık görüldü.

Yorumlar