Bodrum Gündem

Basın kartı almadaki adaletsizlik, sağlık sorunu haline gelmiştir

Basın kartı almadaki adaletsizlik, sağlık sorunu haline gelmiştir

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle soru önergesi verdi.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin’in Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ilettiği soru önergesi şu şekilde;

“Sağlık Bakanlığı,  Covid-19  aşılama programı kapsamındaki öncelikli gruplara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nca verilen  basın kartı taşıyan gazetecileri de ekledi. Basın kartı taşıyan gazeteciler ve kartı yenilenmediği halde aktif olanlar, e nabız programından randevu alıp aşı yaptırabiliyor.

212 sayılı Basın İş Kanunu’na bağlı çalışan, ancak basın kartı alamayan, basın kartı iptal edilen, internet medyasında çalışan ve sahada aktif çalıştığı halde Basın İş Yasası üzerinden sigortalanmayan gazeteciler ise kapsam dışında tutuldu.

Bugüne kadar  20’den fazla gazetecinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ülkemizde, basın kartı olan gazetecilerin sayısı yaklaşık 9 bin. Türkiye Gazeteciler Sendikası verilerine göre, ülkedeki gazeteci sayısı ise 25 bin civarında. Basın kartı almadaki adaletsizliğin, sağlık sorunu haline geldi açıktır.

Basın emek örgütlerinin  çabaları sayesinde,  basın kartı olmayan ama ulusal basında çalışan gazetecilerin bir kısmı aşılanmış olsa da  özellikle yerel basında çalışan birçok gazeteci aşı yaptıramadı.

Bu bağlamda;

1-Sadece basın kartı taşıyan gazetecilerin aşılanması anayasamızdaki eşitlik ilkesiyle ne kadar bağdaşmaktadır?

2-Meslek örgütleri ile irtibatlı şekilde,  yerel gazetelerde ve yerel internet medyasında çalışıp basın kartı olmayan gazetecileri de kapsayacak aşılanma takvimini ne zaman açıklayacaksınız?”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.