Bodrum Gündem

Golf sahası projesini Meclis’e taşıdı

Golf sahası projesini Meclis’e taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Dalaman’daki tarım arazilerine golf yapılması projesini sordu.

Bodrum Gündem Haber

Halkın Uzmanların ve STK’ların Görüşü Alınmış Mıdır?

Girgin açıklamasında şunları söyledi:

“Muğla’nın Dalaman İlçesi’nde turizme açılması hedefiyle Tarım ve Orman Bakanlığı uhdesinde yer alan 5849 dekar alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmiştir. Bahsi geçen alanda 3 adet golf sahası yapılacağı iddia edilmektedir.

Ege Bölgesi’nin en verimli tarım arazilerinden birine sahip olmasının yanı sıra, hayvancılık ve arıcılıkta da büyük başarı elde eden Türkiye Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım İşletmesi’nin ekim yaptığı yerlere golf sahası yapılması için halkın, uzmanların ve STK’ların görüşü alınmış mıdır?”

Halk Kaygılı

Geçen hafta içerisinde Dalaman’da, CHP Dalaman İlçe Başkanı Sezer Durmuş ve CHP Dalaman İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte bir dizi ziyarette bulunan Girgin bu ziyaretler sırasında, halkın kendilerine kaygılarını aktardığını, projeye dair halkın görüşünün alınmamış olmasının rahatsızlık yarattığını, bölgede tarım arazilerinin yok edilmesine karşı önemli bir duyarlılık olduğunu gördüklerini söyledi. Girgin konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Yorumlar