Bodrum Gündem

Haluk Pekşen’ in evinin görüntülenmesi ile ilgili açıklama

Haluk Pekşen’ in evinin görüntülenmesi ile ilgili açıklama

Muğla Valiliği Cumhuriyet Gazetesinde yer alan 25. ve 26. Dönem CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’ in evinin görüntülenmesi hususuna ilişkin olarak açıklama yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bilindiği üzere Türkiye’ deki tüm adreslerin merkezi veri tabanında toplanması için Ulusal Adres Veri Tabanı oluşturularak adres konusundaki dağınıklığa son verilmesi amacıyla adres kayıt sistemi kurulmuş ve adres bilgileri kamunun kullanımına açılmıştır.

Adres Kayıt Sisteminde metinsel nitelikte tutulan adres bilgilerinin coğrafi koordinatlarla birleştirilmesi ve oluşturulan altyapının diğer sistemlerle bütünleştirilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığımızca Mekânsal Adres Kayıt Sistemi Projesi uygulamaya konulmuştur.

Mekânsal Adres Kayıt Sistemi Projesi kapsamında yürütülmekte olan çalışmalar ASELSAN (yüklenici) ile yürütülmekte olup proje, yetkili idareler olarak tüm belediyeler, il özel idareleri, organize sanayi bölge müdürlükleri ve serbest bölge müdürlükleri ile birlikte hali hazırda 72 ilde tamamlanmış, Muğla da dâhil olmak üzere 9 ilde devam etmektedir.

Mekânsal Adres Kayıt Sistemi Projesi kapsamında sahada tüm adresler koordinatlı hale getirilmekte olup; bu kapsamda sahada görev yapan personel yol, bina ve bağımsız bölümlere ilişkin verileri toplamaktadır. Sahaya giden personelin sahaya gidip gitmediğinin kontrolü, ayrıca bina dış kapı numarası, kat sayısı gibi bilgilerin kontrolü amacıyla yol ve bina fotoğrafları çekilmektedir.

Haberde belirtilen olayın yaklaşık 1 ay önce vukuu bulduğu, kişinin ASELSAN adına çalışan saha çalışmasında görevli personel olduğu, konudan Valilik (İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü) ve kolluk kuvvetlerinin bilgisi olması nedeniyle kişinin serbest bırakıldığı anlaşılmıştır.”

Yorumlar

  1. mr dedi ki:

    Haluk Pekşen,e madalyon verilmeli anlından öpülmeli çok büyük bir iş başarmıştır belediye başkanlığına aday olmalıdır.