Bodrum Gündem

Depremde Bile Bilgi Kirliliği Var!

İstanbul’daki Kandilli rasathanesi, ülkemizin en eski deprem ölçüm merkezi.

AFAD ise AKP iktidarının yeni yetmesi!

Sevgili yeğenim Tevfik Varlık İstanbul’da bugün meydana gelen deprem ile ilgili Kandilli ve AFAD’ın sonuçlarını gönderdi.

AKP iktidarının yeni yetmesi AFAD, deprem 3.9 büyüklüğünde ve yerin 7.06 km. altında diyor. Depremin merkezini ise Kartal olarak işaret ediyor.

Kandilli ise depremin büyüklüğü 4.2, derinliği 15.1 km. diyor. Depremin merkezini ise Sultanbeyli ilçesi olarak işaret ediyor!

Gördüğünüz gibi her bilgi farklı.

Bu AKP iktidarı, neredeyse her kuruma, çapsız; liyakat kurallarına aykırı tipler yerleştirdiği için hiç bir açıklamalarına inanmıyorum ve güvenmiyorum.

Her depremde AFAD’ın verdiği büyüklük oranları, Kandilli’ye göre aşağı yukarı, hep 0.3-0.4 kadar küçük veriliyor. Tıpkı, tamamiyle kalitesizleştirdikleri, hatta kendi borazanı haline getirdikleri Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) her ay gerçek enflasyon oranlarının çok altında yaptığı enflasyon oranı açıklamaları gibi!

Ama bunu bari depremlerde yapmayın. ABD’de binlerce km. öteden depremlerimizi ölçüyor ve her nedense, onun verileri de AFAD ile uyuşmuyor!

AKP iktidarının kurum ve kurullarına inanmadığım için Kandilli’yi doğru kabul ediyorum. Bu tamamiyle kendi şahsi kararımdır.

19 Haziran 2021-Cumartesi-Fatih Güllâpoğlu

[email protected]

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar