Bodrum Gündem

12.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı 1 – 4 Eylül’de yapılacak

12.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı 1 – 4 Eylül’de yapılacak

Geçen yıl Covid-19 salgını nedeniyle yapılamayan, bu yıl da Mart ayında yapılması gerekirken yine salgın koşulları nedeniyle ertelenen Milas 12. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı 1 – 4 Eylül Çarşamba – Cumartesi günleri arasında yapılacak. Expoline Fuarcılık LTD ŞTİ.’nin düzenleyeceği fuar, yine TARİŞ’in Balçık mevkiindeki pamuk depolarında gerçekleştirilecek. Yaklaşık 5 bin metrekarelik bir alanda düzenlenecek fuara Türkiye genelinden 400 kadar firmanın katılması bekleniyor.

Bodrum Gündem Haber

Milas 12. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın düzenleyici firması olan Expoline Fuarcılık Yöneticisi Yavuz Hakbilir, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ederek fuarla ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi. Fuara ilk yıldan beri Milaslıların ve katılan firmaların çok büyük ilgi gösterdiğini anlatan Yavuz Hakbilir “Milas Fuarı hem üreticiler için, hem satış yapan firmalar için hem de Milaslılar için bir alışkanlık haline geldi. Karşılaştığımız Milaslılar, “Hani, fuarı yapmıyor musunuz?  Ne zaman yapacaksınız?” diye soruyorlar. Milaslı üreticiler de alış veriş yapacakları firmalara “Milas fuarına gelin, oradan alırız” diyorlar. Katılımcı firmalar da üreticilerin bu talebi karşısında bizi arıyorlar “Fuarı ne zaman yapacaksınız. Ürün satamıyoruz. Herkes makine, araç gereç satın almak için fuarı bekliyor” diye bize soruyorlar. Bu yıl hızla normalleşme süreci yaşanıyor. Biz de hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. 1 – 4 Eylül günleri 12’inci Tarım Fuarımızı yapacağız. Hazırlıklarımız yoğun bir şekilde sürüyor” dedi. Yavuz Hakbilir, fuarın yine TARİŞ’in Balçık mevkiindeki pamuk depolarında yapılacağını ve 5 bin metrekarelik bir alana kurulacağını belirterek “Daha önceki fuarlara 320 – 350 dolayında firma katılıyordu. Bu yılki hedefimiz 400 firma olacak. Ziyaretçi sayısının da yine 100 bin kişiyi aşacağını tahmin ediyoruz. Fuarda salgına karşı her türlü önlemi alacağız” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de fuarın Milas’ın ekonomik, sosyal yaşamına çok büyük katkıda bulunduğunu belirterek “Milas Gıda Tarım Fuarı, Milas’a çok büyük bir canlılık getiriyor. Üreticilerimiz yeni teknolojilerle fuarda tanışmaktan, ihtiyaç duydukları araç gereçleri fuarda indirimli fiyattan almaktan memnunlar. Firmalar, her zaman iyi satış yaptıkları için memnunlar. Esnaflarımız fuara Milas dışından gelenlere satış yapmaktan memnunlar. Milas halkı da fuarın sosyal yaşama renk katmasından memnunlar” dedi. MİTSO’nun ilk yıldan beri fuara destek verdiğini hatırlatan Reşit Özer, “Fuarları Milas’ta örnek bir ortak akıl ve kurumsal işbirliği ile yapıyoruz. İlk başından beri fuarları hep aktif şekilde destekledik.  Desteğimiz hep sürecek. Bu fuar, aynı zamanda Türkiye genelinde kendi alanında en çok satış yapılan fuar olma özelliğini taşıyor. Türkiye’nin dörtbir yanından pek çok firma gelip stant açıyor. Biz MİTSO olarak odamızın üyelerinin de fuara katılmalarını ve stant açmalarını istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.