Bodrum Gündem

Sözleşmelerin Amerikan Doları ile yapmasının gerekçesi nedir?

Sözleşmelerin Amerikan Doları ile yapmasının gerekçesi nedir?

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş.’nin uydu kira bedeli ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplandırması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. 

Bodrum Gündem Haber

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun tarafından verilen soru önergesinde şu ifadelere yer verildi;

“Bakanlığınızın ilişkili kuruluşları arasında yer alan TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş.’nin uydu hizmeti verdiği yerel ve ulusal televizyon kanallarından uydu kira bedeli olarak aldığı ücretlerle ilgili olarak Amerikan Doları cinsinden sözleşme yaptığı kamuoyunca bilinmektedir.

Son yıllarda döviz kurlarının Türk Lirası karşısında değer kazanmasından dolayı gelirleri Türk lirası cinsinden olan, içinden geçtiğimiz Pandemi sürecinden ve ekonomik krizden ciddi şekilde etkilenerek finansman sorunu yaşayan yerel televizyon kanalları olumsuz etkilenmektedir. Yerel televizyon kanallarının kira ücretleri ile alakalı olarak yapılan sözleşme ve tahsilatların Türk Lirası cinsinden yapılması birçok yerel kanalın yayın hayatına devam etmesi açısından hayati bir önem arz etmektedir.

Bu bilgiler çerçevesinde;

1.TÜRKSAT’ın uydu hizmet ücret sözleşmelerini Amerikan Doları ile yapmasının gerekçesi nedir?

2.TÜRKSAT’ın 2015-2020 yılları arasında yapmış olduğu mal ve hizmet alımlarının miktar ve yüzde olarak ne kadarı döviz cinsinden yapılmıştır?

3.Bakanlığınızın TÜRKSAT’ın uydu hizmet ücretlerinin Türk Lirası cinsinden düzenlenmesi ile ilgili olarak bir çalışması var mıdır?”

Yorumlar